ΝΕΑ

Μετά τα Opel Corsa & Astra, το Mokka είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις για την γερμανική εταιρία με 300.000 πωλήσεις από την έναρξη της παραγωγής του, το 2012.

H γραμμή παραγωγής του Hyundai i20 στην Τουρκία ξεκίνησε και τα πρώτα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα προς το τέλος του έτους – Διαθέσιμες θα είναι οι εκδόσεις 1.25 & 1,4 βενζίνης, καθώς και οι ντίζελ 1.1 & 1.4, προς τα τέλη 2015 ο τούρμπο 3κύλινδρος 1.000άρης.

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως η νέα γενιά S-Class ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις σε διάστημα μόλις ενός χρόνου και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου που επιτυγχάνεται μία τόσο υψηλή επίδοση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

H Volvo ανακοίνωσε πως στα άμεσα πλάνα της είναι η προσθήκη μίας 3ης βάρδιας στο εργοστάσιο Τορσλάντα που θα δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

O τεχνικός διευθυντής της Audi Stephan Reil επιβεβαίωσε πως δεν προβλέπεται παραγωγή έκδοσης RS1 που θα πλαισίωνε το S1 με τον 2λιτρο 4κυλινδρο των 231 PS.

Τον τίτλο του Ιαπωνικού αυτοκινήτου της χρονιάς κατέκτησε το ολοκαίνουργιο Mazda 2/Demio για την εγχωρια αγορά - Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς πως μέσα σε μια τριετία η Mazda έχει κερδίσει το συγκεκριμένο τίτλο δύο φορές (την πρώτη με το CX-5).

Η παραγωγή του Audi A1 ξεπέρασε τις 500.000 μονάδες με το «εορταστικό» μοντέλο να βγαίνει από το εργοστάσιο της εταιρίας στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης επετείου Opel Calibra, ο διευθυντής της Vauxhall Tim Tozer αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο βρετανικό περιοδικό Autocar πως η εταιρία του εξετάζει την προοπτική της παραγωγής ενός νέου κουπέ με την σχετική ονομασία.

«Τα plug-in υβριδικά δεν θα είναι ακριβότερα από τα ντίζελ στο κοντινό μέλλον», δήλωσε ο υπεύθυνος εξέλιξης στη VW Heinz-Jakob Neußer στο περιοδικό AMS – Πάντως, σήμερα το Golf GTE κοστίζει 36.900€ στην Γερμανία όταν η φτηνότερη ντίζελ έκδοση ξεκινά από 22.200€ φτάνοντας τα 30.300€ στην πλουσιότερη έκδοση BlueMotion.

Στο νοσοκομείο Mie-General εγχειρίστηκε ο Jules Bianchi προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βαριές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις και αναπνέει δίχως τεχνητή υποστήριξη - Ο πατέρας του Bianchi Philippe δήλωσε πως ο γιός του έχει ένα αιμάτωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κράνος του άτυχου οδηγού της Marussia άνοιξε κατά την πρόσκρουση, γεγονός ενδεικτικό για τη σφοδρότητά της.