NEA

Honda E-Clutch: Ηλεκτρικά ελεγχόμενος συμπλέκτης και στις μοτοσικλέτες [video]

Η Honda παρουσίασε πρόσφατα τo πρωτοποριακό E-Clutch, σχεδιασμένο ειδικά για τις μοτοσυκλέτες της μάρκας.

Πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο αυτόματο σύστημα ελέγχου συμπλέκτη για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων μοτοσικλέτας πολλαπλών σχέσεων που επιτρέπει την ομαλή εκκίνηση από στάση, την αλλαγή ταχυτήτων και την ακινητοποίηση χωρίς να απαιτείται από τον αναβάτη να χειρίζεται τη μανέτα του συμπλέκτη.

Χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο, το Honda E-Clutch προσφέρει ακρίβεια και άμεση απόκριση του συμπλέκτη σε διαφορετικές οδηγικές συνθήκες, όπως κατά την εκκίνηση, την αλλαγή ταχύτητας ή το φρενάρισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός διατηρεί τη δυνατότητα χειρισμού της μανέτας συμπλέκτη, αντίστοιχα με μια συμβατική χειροκίνητη μοτοσυκλέτα.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μοτοσυκλέτες, όπου ο οδηγός πρέπει να πατήσει τη μανέτα συμπλέκτη για να εκκινήσει, να αλλάξει σχέση ή να σταματήσει, το E-Clutch αυτοματοποιεί αυτές τις λειτουργίες, ενισχύοντας την εμπειρία του οδηγού. Παρόλο που η ηλεκτρονική ρύθμιση διευκολύνει τον οδηγό, δεν περιορίζει την παραδοσιακή χρήση της μανέτας.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε αναβάτη, είτε είναι έμπειρος είτε αρχάριος, προσφέροντας ευελιξία στον χειρισμό. Η Honda, βλέποντας το μεγάλο δυναμικό του E-Clutch, σχεδιάζει να το εντάξει σε περισσότερα μοντέλα της σειράς FUN στο μέλλον.

Το κιβώτιο DCT για μοτοσυκλέτες Honda συμπλήρωσε 10 χρόνια στην παραγωγή

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!