NEA

Nissan, με BladeGlider στο Τόκιο!

Nissan BladeGlider concept Tokyo debut (7)

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης στην Ιαπωνία η Nissan αποκαλύπτει ένα concept στο οποίο θα βασιστεί σπορ μοντέλο παραγωγής…

Στο πρωτότυπο BladeGlider θα βασιστεί ένα σπορ μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή μέχρι το 2016 και θα τοποθετείται κάτω από το Nissan 370Z. Και φυσικά το πιθανότερο είναι πως θα είναι πισωκίνητο και ίσως με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης. Οπότε μην περιμένετε πως θα συναντήσετε κάτι από την προηγμένη τεχνολογία του BladeGlider με ηλεκτροκινητήρες σε κάθε τροχό αλλά κάτι πιο ρεαλιστικό που θα προσφέρει οδηγική απόλαυση όπως το Toyota GT86 αλλά με ένα πιο φουτουριστικό χαρακτήρα, όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες της Nissan.

Σχετικά με το BladeGlider η φιλοσοφία που κρύβεται αποτελεί συνονθύλευμα του Nissan Deltawing και του ZEOD RC ενώ εντύπωση προκαλεί το όλο στιλ που με τις πόρτες και την 3θέσια διάταξη παραπέμπει στην επική McLaren F1.  Το τριγωνικό είναι πλέον το αγαπημένο σχήμα των σχεδιαστών της Nissan (τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με concept cars) ενώ το 70% του βάρους πέφτει στον πίσω άξονα όπου προφανώς υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες στις πλήμνες των τροχών (hub-wheel electric motors).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!