NEA

Mercedes-Benz M-Class, σα να λέμε GLE

Mercedes-Benz-M-Class_2012_158678

To επόμενο έτος θα παρουσιαστεί η νέα M-Class ή ML η οποία θα έχει νέα εμφάνιση αλλά και νέα ονομασία…

Mercedes-Benz-M-Class_2012_1676Αλλαγές στο ονοματολόγιο των SUV μοντέλων της ετοιμάζεται να κάνει η Mercedes-Benz με εφαλτήριο την GLA. Έτσι, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την GLK θα παρουσιαστεί το 2015 με την ονομασία GLC. Η GLC ονομασία ακούστηκε για πρώτη φορά με το πρωτότυπο κουπέ που είχε παρουσιαστεί τον Απρίλιο στο Πεκίνο. Η ιδέα να συνδεθεί κάθε σειρά μοντέλων (A-, C- και E-Class) με τα εκτός δρόμου “GL” αρχικά, εγκρίθηκε από τους ιθύνοντες της εταιρίας και η παραδοσιακή ονομασία M-Class θα αντικατασταθεί από την GLE.

Mercedes-Benz-C-Class_Estate_2015_13456Περίπου στο ίδιο διάστημα με την GLK θα δούμε και την GLE με ριζικές αλλαγές στο εμπρός του μέρος, με νέο καπό και μάσκα, σε συνδυασμό με νέους προφυλακτήρες (μπροστά, πίσω) αλλά και προβολείς. Οι τελευταίοι θα είναι πιο στρογγυλοί και κομψοί, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και ο εσωτερικός σχεδιασμός για τα πίσω φώτα. Στο εσωτερικό πέρα από ένα καινούργιο τριάκτινο τιμόνι θα υπάρχει και μια ανανεωμένη κεντρική κονσόλα, ενώ σημαντική διαφοροποίηση θα είναι η υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς του Command σε συνδυασμό με μια ελεύθερη οθόνη, στοιχείο που υπάρχει σε αρκετά καινούργια μοντέλα της Mercedes.

Στους κινητήρες η πιο σημαντική αλλαγή αφορά την κατάργηση του V6 3.5 και την αντικατάστασή του από νέο 3λιτρο με διπλά τούρμπο και απόδοση στα 333 PS / 420 Nm. Παράλληλα στη γκάμα θα προστεθεί και υβριδική έκδοση, ενώ τα αυτόματα κιβώτια θα διαθέτουν 9 σχέσεις σε όλες τις εκδόσεις. Το ενδιαφέρον είναι πως σχεδόν ταυτόχρονα με την GLE θα παρουσιαστεί και η κουπέ εκδοχή της η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπή με την BMW X6.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!