NEA

Υβριδικό με 500+ άλογα από την Κίνα

BYD-TANG-2

Το BYD Tang είναι το ισχυρότερο υβριδικό που έχει κατασκευάσει ποτέ η κινέζική αυτοκινητοβιομηχανία με το 0-100 να πετυχαίνεται σε μόλις 4,9 sec!

BYD-TANG-4Οι Κινέζοι έχουν αποδείξει πως μαθαίνουν γρήγορα, έστω και αν δεν υπάρχει καμία σημαντική προοπτική για αυτούς στην Ευρώπη (όχι ότι τους νοιάζει από την στιγμή που οι δύο μεγαλύτερες αγορές είναι η δική τους και η αμερικανική). Έτσι, μετά το BYD Qin, η ίδια εταιρία που είχε παρουσιάσει στην έκθεση του Πεκίνου το πρωτότυπο ενός υβριδικού SUV, τώρα ανακοινώνει την έκδοση παραγωγής με την επωνυμία Tang.

Η ονομασία αυτή παραπέμπει στη ιστορία της δυναστείας Tang που διακυβέρνησε στο (μακρινό) παρελθόν τη χώρα. Πάντως, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται μάλλον βλέπει προς το μέλλον, καθώς το Tang συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo δίλιτρο βενζινοκινητήρα (205 PS / 320 Nm) με δύο ηλεκτροκινητήρες 110 kW / 200 Nm έκαστος).

BYD-TANG-8Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τα 505 PS / 720 Nm, τα οποία μεταφέρονται στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Έτσι το BYD Tang χρειάζεται μόλις 4,9 sec για το 0-100, με μέση εργοστασιακή κατανάλωση κάτω από 2,0 lt/100 km. Από κει και πέρα ο εξοπλισμός είναι πλήρης, ο διάκοσμος πολυτελής, ενώ η αισθητική δείχνει να έχει επηρεαστεί από αντίστοιχα SUV των Hyundai και Kia. Όσο για την τιμή του στην Κινεζική αγορά υπολογίστε περί τις 42.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!