NEA

Οι Κινέζοι θέλουν να αγοράσουν ευρωπαϊκές μάρκες και να χτίσουν εργοστάσια

Η πρόταση των Κινέζων για την εξαγορά μιας μεγάλης γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποκαλύπτει την επιθετική διείσδυση τους και ότι ένα κομμάτι της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας κινδυνεύει να χαθεί.

Η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis, Carlos Tavares, αποτελεί μια σαφή απόρριψη της προσφοράς, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της εταιρείας να διατηρήσει τον έλεγχο των γαλλικών της εταιριών.

Η αναφορά στις “άγριες διαθέσεις” των Κινέζων στην Ευρώπη υπογραμμίζει την αύξηση του ενδιαφέροντός τους για τις ευρωπαϊκές αγορές, όχι μόνο για τις πωλήσεις αλλά και για εξαγορές ιστορικών σημάτων.

Αυτό αποτελεί μια πρόκληση και μια ευκαιρία για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, ιδίως όταν αντιμετωπίζουν πιέσεις για αναδιάρθρωση μετά από συγχωνεύσεις, όπως η πρόσφατη συγχώνευση των PSA και Fiat Chrysler Automobiles.

Η διάψευση των φημών για πιθανή αποχώρηση της Stellantis από την Ιταλία και οι επενδύσεις που ανακοινώθηκαν ενισχύουν την ανάπτυξη και τη δέσμευση της εταιρείας στην περιοχή.

Η αναφορά σε 15 νέα μοντέλα, δύο πλατφόρμες και ένα εργοστάσιο μπαταριών αποτελεί μια σαφή ένδειξη της στρατηγικής που ακολουθείται για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Συνολικά, οι δηλώσεις του Carlos Tavares αναδεικνύουν την αποφασιστικότητα και τη στρατηγική προσέγγιση της Stellantis στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προκλήσεων και των ευκαιριών στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Για να δούμε, όμως τι θα γίνει…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!