ΑΓΩΝΕΣ

To Volvo Amazon 122S στο Ράλι Ακρόπολις πριν από μισό αιώνα

VOLVO-AMAZON-122-15TH-ACROPOLIS-RALLY-2

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από την νίκη της εργοστασιακής ομάδας (ναι, υπήρχαν και τότε εργοστασιακές ομάδες) της Volvo στο 13o Ράλι Ακρόπολις του 1965…

VOLVO-AMAZON-122-15TH-ACROPOLIS-RALLY-3Το λευκό Amazon 122S, με πλήρωμα τους Κάρλ-Μάγκνους Σκόγκ και Λέναρτ Μπέργκρεν τερμάτισε πρώτο ύστερα από 2.500 πολύ σκληρά χιλιόμετρα, χωρίς ουσιαστικά διακοπή και ανάπαυση. Η διεκδίκηση της νίκης είχε εξελιχθεί στο τέλος σε σουηδική μονομαχία, μεταξύ του Έρικ Κάρλσον, ενός από τα μεγάλα ονόματα της εποχής στο τιμόνι ενός Saab Sport και του Καρλ-Μάγκνους Σκογκ με το Volvo Amazon 122S, ο οποίος τελικά και με ελάχιστη διαφορά τερμάτισε πρώτος.

VOLVO-AMAZON-122-15TH-ACROPOLIS-RALLY-1Με την επιτυχία αυτή επιβραβεύθηκε ο συνδυασμός ενός οδηγού που αισθανόταν πολύ καλά το αυτοκίνητό του (δεν είναι τυχαίο ότι η Volvo αρχικά τον είχε προσλάβει ως δοκιμαστή) κι ενός μοντέλου με παροιμιώδη αντοχή και αξιοπιστία. Κάτι που αποδεικνύεται και από τα πολλά Volvo Amazon 122S που εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους. 

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!