NEA

Πόσο ασφαλή είναι τα σπορ αμερικανικά μοντέλα; [vid]

Τα Camaro, Mustang και Challenger είναι τα πιο hot σπορ μοντέλα που έχει να επιδείξει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Τα οποία όμως θα μπορούσαν να είναι πιο ασφαλή…

2016-dodge-challenger-iihsΤρία από τα δημοφιλέστερα pony cars (πείτε τα και muscle, cars αν θέλετε) πέρασαν πρόσφατα από τα crash test που πραγματοποίησε ο αμερικανικός οργανισμός IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Τα αποτελέσματα έδειξαν τα αναμενόμενα, δηλ. πως κανένα δεν μπόρεσε να πετύχει το άριστα. Πάντως, η νέα Ford Mustang ήταν η καλύτερη έναντι των Camaro και Challenger, ενώ παρόλο που η οροφή τσάκισε ελαφρώς (το ταμπλό όσο και η εμπρός κολώνα μετατοπίστηκαν προς την καμπίνα των επιβατών) οι αισθητήρες δεν έδειξαν αυξημένο ποσοστό κινδύνου τραυματισμών.

2016-chevrolet-camaro-iihsΗ Chevrolet από την πλευρά της μπορεί να επιδείξει τα καλά αποτελέσματα του Camaro στο small overlap test (εκεί που η Mustang έχασε κάποιους βαθμούς), αλλά από την άλλη δυσκαμψία της οροφής υπολείπεται σημαντικά, ενώ δεν διαθέτει και κάποιο σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής ή μείωσης των συνεπειών μιας μετωπικής σύγκρουσης. Το Dodge Challenger πέτυχε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στα small overlap tests καθώς ο τροχός μετατοπίστηκε προς την καμπίνα των επιβατών παγιδεύοντας ουσιαστικά τα πόδια του οδηγού. Ενδεικτικό είναι πως προκειμένου να «απελευθερώσουν» το ανδρείκελο οι μηχανικοί έπρεπε να ξεβιδώσουν το πέλμα του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!