NEA

Αυτή είναι η ανοιχτή Lamborghini Centenario!

Lamborghini-Centenario-Roadster-2017 (2)

Οι Ιταλοί συνεχίζουν να αποδίδουν φόρο τιμής στα 100ά «γενέθλια» του Ferruccio Lamborghini, τον ιδρυτή της μάρκας, παρουσιάζοντας και την roadster εκδοχή της εντυπωσιακής Centenario!

Όπως και στην περίπτωση της κλειστής Lamborghini Centenario, και τα 20 αυτοκίνητα έχουν ήδη πωληθεί στην τιμή των 2 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα (δίχως τους φόρους). Η επίσημη αποκάλυψη έγινε πρόσφατα στην Καλιφόρνια και φυσικά η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με την απουσία οροφής. Από εκεί και πέρα την κίνηση αναλαμβάνει ο γνωστός ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που αποδίδει 770 άλογα, ενώ τα συν 50 κιλά (η κουπέ ζυγίζει 1.570) της «κόβουν» 0,1 δλ. για το 0-100 (συνολικά στα 2,9 δ.) με την τελική στα 350 χλμ./ώρα.

Εντυπωσιακά είναι τα φρένα με το 100-0 χλμ./ώρα να χρειάζεται μόλις 31 μέτρα, ενώ υπάρχουν διάφορες αεροδυναμικές βελτιώσεις, όπως η πίσω πτέρυγα που αναπτύσσεται έως 15 εκ. πάνω από το αμάξωμα και σε γωνία μεταβολής έως 15 μοίρες.  Επίσης, υπάρχει ειδική μελέτη για την ροή του αέρα πίσω από τα δύο προσκέφαλα, το παρμπρίζ και τον διαχύτη, ενώ την πρόσφυση βελτιώνει και η ενεργητικής τετραδιεύθυνση των πίσω τροχών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!