NEA

Με 770 ίππους η Lamborghini Centenario

Lamborghini-Centenario_2017_1000 (1)

Στην Γενεύη η επετειακή Centenario κλέβει την παράσταση και παράλληλα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ferruccio Lamborghini…

Lamborghini-Centenario_2017_1000 (6)Αν και μοιάζει περισσότερο με μία hardcore εκδοχή της Aventador, η Centenario καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα με την γκρι βαφή να έρχεται σε όμορφη αντίθεση με τις κίτρινες λεπτομέρειες. Στο εσωτερικό κυριαρχεί μία οθόνη 10,1’’ με υποστήριξη διασύνδεσης και smartphone, ενώ η μονάδα πολυμέσων υποστηρίζει από λογισμικό τηλεμετρίας για μετρήσεις στην πίστα ή στον δρόμο, έως και κάμερες για καταγραφή εν ώρα δράσης.

Lamborghini-Centenario_2017_1000 (9)Χάρη στην εκτενή χρήση κάρμπον το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 1.520 κιλά με αναλογία 1,97 kg/PS. Εδώ ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.500 κ.εκ. αποδίδει 770 άλογα με το 0-100 χλμ./ώρα να πετυχαίνεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Ενδεικτικό της ταχύτατης Centenario είναι το 0-300 που ολοκληρώνεται μόλις 23,5 δλ. με την βελόνα του κοντέρ να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Στην τελική συνδράμει και η καλύτερη αεροδυναμική του αμαξώματος με το πίσω μέρος να έχει μία πτέρυγα και ένα τεράστιο διαχύτη για μεγαλύτερο κάθετο φορτίο (downforce) στις υψηλές ταχύτητες και καλύτερο κράτημα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η επίδοση και στο φρενάρισμα, αφού η Centenario ακινητοποιείται από τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 30 μέτρα και από τα 300 χλμ./ώρα σε 290 μέτρα. Ούτε άγκυρες να είχε!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!