ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενδεχόμενο συνεργασίας Toyota & Mazda για ηλεκτρικά οχήματα (και όχι μόνο)

Toyota Motor Corp. President Akio Toyoda And Mazda Motor Co. President Masamichi Kogai Joint News Conference

Οι δύο εταιρίες βρίσκονται σε συνομιλίες για πιθανή συνεργασία επάνω σε ηλεκτρικά μοντέλα, σε τεχνολογίες διασύνδεσης οχημάτων αλλά και σε άλλους τομείς…

Για την ακρίβεια, οι Toyota και Mazda συζητούν για συνέργειες σε δέκα διαφορετικά πεδία, όπου θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο των αυτοκινήτων. Ο ίδιος ο Akira Marumoto, αντιπρόεδρος της Mazda επιβεβαίωσε την είδηση, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη συνεργασία.

Ήδη από πέρυσι έχει συναφθεί μία συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών με στόχο «να αποτελέσει μια αμοιβαία επωφελή μακροχρόνια συνεργασία». Σύμφωνα με το Reuters, η αρχική συμφωνία περιλάμβανε τους τομείς των εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας και των εναλλακτικών συστημάτων πρόωσης. Ενδεικτικό αυτής είναι ότι, η Mazda θα κερδίσει τεχνογνωσία σε θέματα κυψελών καυσίμου και υβριδικής τεχνολογίας, ενώ με τη σειρά της η Toyota θα αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες των Skyactiv κινητήρων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!