NEA

To Audi Q8 Concept λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα

Πρόκειται για το δεύτερο concept που προλογίζει το Q8 παραγωγής που τελικά θα κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο στην έκθεση του Ντιτρόιτ…

Το επερχόμενο Q8 θα αποτελέσει την απάντηση της Audi στην BMW X6 και Mercedes GLE Coupe και μέχρι να δούμε το μοντέλο παραγωγής στην Γενεύη παρουσιάζεται ένα concept που δεν θα απέχει και πολύ από το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους. Στην περίπτωση του concept που παρουσιάζεται στην Γενεύη και κατά την συνήθη τακτική της Audi, εδώ υπάρχει υβριδικό σύστημα πρόωσης που συνδυάζει V6 3.0 TFSI με 450 ίππους με ένα ηλεκτροκινητήρα 20 kW (συνδυασμένη ισχύς στα 472 άλογα) και δίκτυο αυτοκινήτου στα 48V.

Η συνολική αυτονομία με το ρεζερβουάρ των 85 λίτρων φτάνει για 1.200 χλμ., ενώ υπάρχει και μία μικρή μπαταρία για την κάλυψη του start/stop, αλλά και την ενέργεια που «τραβά» ένα ηλεκτρικό «κομπρεσοράκι» που πλαισιώνει τους κλασικούς δύο στροβιλοσυμπιεστές καυσαερίων (όπως και στην περίπτωση του ντίζελ SQ7). Η κίνηση περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματο κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ ως πρωτότυπο το Q8 έχει τεράστιους τροχούς 23 ιντσών με λάστιχα 305/35 και κεραμικά δισκόφρενα 20 ιντσών! Αυτά για το Q8 Concept μέχρι να δούμε το μοντέλο παραγωγής που θα στοχεύσει περισσότερο στην αγορά της Κίνας και των ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!