ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προτεραιότητα τα ηλεκτρικά από τη Mercedes

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μεν το μέλλον, η γερμανική εταιρία όμως θέλει να φτάσει σε αυτό μια ώρα αρχύτερα, όπως δείχνει η επίσπευση των πλάνων της.

Η σχετική ανακοίνωση ήρθε από τη Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz. Το αρχικό πλάνο για την ανάπτυξη 10 νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το έτος 2025 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί γρηγορότερα, μέχρι το 2022. Για αυτόν ακριβώς το σκοπό, η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει το σημαντικό ποσό των 10 δις ευρώ, για την ανάπτυξη της γκάμας των ηλεκτρικών της μοντέλων. Ενδεικτικά, ένα σημαντικό ορόσημο θα είναι το 2019, όπου θα δημιουργηθεί η EQ, μία θυγατρική εταιρία αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα μοντέλα, μεταξύ των οποίων SUV, sedan και αυτοκίνητα πόλης.

Φυσικά, η εξέλιξη των συμβατικών τεχνολογιών, των κινητήρων εσωτερικής καύσης, δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Η ηλεκτρική τεχνολογία δεν είναι τόσο ώριμη τεχνολογικά ώστε να σταθεί μόνη της. Ο χρόνος όμως είναι με το μέρος της, ενώ σίγουρα στη μετάβαση θα βοηθήσουν διάφορες υβριδικές προτάσεις, που συνδυάζουν στοιχειά και από τους 2 κόσμους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Dieter Zetsche, Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου, «Είναι απαραίτητο να επενδύουμε στο ένα πράγμα, χωρίς να σταματάμε με το άλλο. Γι αυτό ακριβώς ενισχύουμε και τα δύο, τόσο το παλιό, όσο και το καινούριο».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!