NEA

Mercedes: H ηλεκτρική G-Class θα φέρει τα πάνω-κάτω

Η Mercedes-Benz ετοιμάζει μια ριζοσπαστική εξέλιξη στον χώρο των εκτός δρόμου οχημάτων με το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV που θα πλασαριστεί ως μια μικρή G-Class με την ονομασία EQG.

Αυτό το συμπαγές SUV θα αποτελέσει μια προηγμένη έκδοση της διάσημης G-Class της Mercedes και θα λειτουργεί με ηλεκτρική κίνηση.

Με την επίσημη ονομασία EQG, ακολουθώντας την ονοματολογία των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes, η «Little G» υπόσχεται να συνδυάσει την πολυτέλεια της μάρκας με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Ο σχεδιασμός του θα βασίζεται στην μεγαλύτερο G-Class και θα εμπλουτίζεται με στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ηλεκτρική γκάμα της Mercedes, όπως μια κλειστή μάσκα και φωτιζόμενες πινελιές. Επιπλέον, θα διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά εκτός δρόμου.

Η «Little G» θα βασίζεται στην πλατφόρμα MMA (Mercedes Modular Architecture)  της Mercedes και αναμένεται να διαθέτει ισχύ 800 Volt και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα με τετρακίνηση.

Με μια εκκίνηση τιμής περίπου στις 60.000 ευρώ, αν γίνει πραγματικότητα, αναμένεται να αποτελέσει μια μεγάλη επιτυχία για τη Mercedes. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2026 στο εργοστάσιο της Mercedes στην Ουγγαρία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!