ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Hyundai

Την πρώτη της πλατφόρμα, εξαρχής σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξελίσσει η Hyundai, στοχεύοντας σε μία ανταγωνιστική γκάμα EV στο μέλλον.

Η χρήση μίας τέτοιας βάσης μπορεί να εξασφαλίσει σοβαρά πλεονεκτήματα ευελιξίας και απόδοσης απέναντι σε άλλες ηλεκτρικές προτάσεις, που βασίζονται σε συμβατικής τεχνολογίας πλατφόρμες. Αυτό, σε συνδυασμό με την απόφαση να αναπτύξει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων τα επόμενα χρόνια, ώθησε την κορεατική εταιρία να επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Lee Ki-Sang, αντιπρόεδρο της Hyundai Motor, τα ηλεκτρικά οχήματα των μικρότερων κατηγοριών θα μπορούν χάρη σε αυτή να ξεπερνούν σε αυτονομία τα 300 χλμ. ανά φόρτιση και έτσι να είναι πιο ανταγωνιστικά. Ο ίδιος μάλιστα αναμένει μέχρι το 2025 η ζήτηση των EV να έχει φτάσει στο 10% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως, από 1% που είναι τώρα. Αναφορικά με την πλατφόρμα, δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2018, οπότε τόσο η Hyundai, όσο και η Kia θα συνεχίσουν βραχυπρόθεσμα με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων βασισμένων σε συμβατικές πλατφόρμες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!