NEA

Ford: Νέο κέντρο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κολωνία

Η Ford ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία, μια προηγμένη μονάδα παραγωγής στη Γερμανία που θα κατασκευάζει τη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford για εκατομμύρια πελάτες στην Ευρώπη.

Η Ford ανανέωσε το ιστορικό εργοστάσιο της στην Κολωνία, επενδύοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο να στηρίξει τη γερμανική κατασκευαστική βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο είναι σχεδιασμένο για υψηλή αποδοτικότητα και διαθέτει μια ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής και τμήμα συναρμολόγησης μπαταριών, επιτρέποντας την παραγωγή περισσότερων από 250.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως.

Η Ford παρουσίασε επίσης τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, τα Mustang Mach-E, E-Transit, F-150 Lightning και ηλεκτρικό Explorer. Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία είναι το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford σε παγκόσμιο επίπεδο και συμβάλλει στη δέσμευσή της για ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές CO2 έως το 2035.

Ο Bill Ford, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ford, τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της εγκατάστασης για τη μελλοντική παραγωγή καθαρών οχημάτων στην Ευρώπη.

Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, Olaf Scholz, εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη επένδυση από τη Ford, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία και την ηλεκτρική κινητικότητα.

Από το Model A στο νέο ηλεκτρικό Explorer

Η Ford ανοίγει μια νέα εποχή στην Ευρώπη με τα εγκαίνια του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία. Το εργοστάσιο αυτό, που βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας εδώ και 90 χρόνια, έχει κατασκευάσει πάνω από 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα και είναι ένα από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια της Ford παγκοσμίως.

Ο Martin Sander, Γενικός Διευθυντής της Ford Model e Europe, δηλώνει ότι το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη Ford στην Ευρώπη. Η εταιρεία επαναπροσδιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων, εστιάζοντας στην κατασκευή πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων που λειτουργούν με λογισμικό και ανταποκρίνονται στη ζήτηση των πελατών για κινητικότητα χωρίς εκπομπές.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων είναι ψηφιακά προηγμένο, συνδέοντας μηχανές, οχήματα και εργαζόμενους. Η αυτοματοποίηση, οι αυτόνομες μεταφορικές λύσεις και η διαχείριση μεγάλων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο βελτιώνουν την αποδοτικότητα των διαδικασιών παραγωγής και εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα.

Η Ford επίσης επενδύει σε τεχνολογίες που υποστηρίζουν τους εργαζόμενους, αναβαθμίζοντας την ανθρώπινη εξειδίκευση. Ρομπότ και επαυξημένη πραγματικότητα βοηθούν τους εργαζόμενους, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και την ανταλλαγή δεδομένων και εμπειριών σε πραγματικό χρόνο με άλλα εργοστάσια.

Η Ford κάνει πραγματικότητα το σχέδιό της RoadtoBetter

Η Ford έχει αναλάβει δράσεις για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα στο εργοστάσιό της. Αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων μέσω νέων διαδικασιών και τεχνολογιών.

Το εργοστάσιο λειτουργεί με ανθρακικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο. Επιπλέον, η θέρμανση των εγκαταστάσεων γίνεται με θερμότητα που δεν προέρχεται από άνθρακα, καθώς ο τοπικός πάροχος ενέργειας αντισταθμίζει τις εκπομπές που προκαλούνται από το εργοστάσιο.

Ο τοπικός πάροχος ενέργειας έχει σχέδια να μειώσει τις εκπομπές ρύπων για τη θέρμανση κατά 60% έως το 2026 και να τις εξαλείψει πλήρως έως το 2035. Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία θα λάβει πιστοποίηση ως ουδέτερο ως προς τις εκπομπές CO2. Η πιστοποίηση αυτή θα ελέγχεται και θα προσαρμόζεται τακτικά, χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας αντισταθμίσεις άνθρακα, για να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες υπολείμματα εκπομπών.

Εκτός από την τεχνολογική αναβάθμιση, η Ford βελτιώνει τη βιοποικιλότητα και την οικολογική ισορροπία του χώρου πρασίνου του εργοστασίου. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι η δημιουργία νέων πολυετών χορτολιβαδικών περιοχών, η μετατροπή φτωχών οικολογικά περιοχών σε λιβάδια αγριολούλουδων και ξενοδοχεία για έντομα, καθώς και η δημιουργία ενδιαιτημάτων για νυχτερίδες και πουλιά.

Ο Sander, εκπρόσωπος της Ford, αναφέρει ότι το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία θα γίνει μοντέλο για την αυτοκινητοβιομηχανία στη μετάβαση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων. Οι εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες σχεδιάστηκαν για να είναι αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον, βοηθώντας τη Ford να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στην Ευρώπη και να υποστηρίξει το παγκόσμιο της σχέδιο για τη μείωση της εξάρτησης από τον άνθρακα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!