NEA

Το Ford Fiesta ολοκληρώνει την παραγωγή του μετά από 47 χρόνια

Το Ford Fiesta, ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, παύει να παράγεται μετά από 47 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά.

Το τελευταίο Ford Fiesta θα βγει από τη γραμμή παραγωγής στις 7 Ιουλίου, ακολουθώντας την απόφαση της εταιρείας που ελήφθη το περασμένο έτος να καταργήσει το δημοφιλές supermini. Τα δύο τελευταία αυτοκίνητα θα μείνουν στην Ford.

Το ένα από αυτά θα προστεθεί στη διεθνή συλλογή της εταιρείας, που βρίσκεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας, στη Γερμανία, όπου αρχικά κατασκευάστηκε το μοντέλο. Το άλλο θα μεταφερθεί στο αντίστοιχο βρετανικό μουσείο.

Για πολλά χρόνια, το Ford Fiesta ήταν σταθερά στην κορυφή των πωλήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, από το 1976 και μετά. Ωστόσο, η πανδημία και οι εφοδιαστικές δυσκολίες ανάγκασαν την Ford να εστιάσει σε μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων που είναι πιο επικερδείς.

Η κατάργηση του Fiesta συμβαίνει λόγω της απόφασης της μάρκας να αφιερώσει τον χώρο στο εργοστάσιο της στην Γερμανία για την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Explorer.

Επιπλέον, το Fiesta είναι ακόμα ένα από τα πολλά μοντέλα της Ford που καταργούνται, καθώς η μάρκα ετοιμάζεται για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Τα τελευταία MPV S-Max και Galaxy είχαν ήδη καταργηθεί τον Απρίλιο του 2023, ενώ η παραγωγή του Focus θα σταματήσει το 2025.

Όχι μόνο το Fiesta αποχαιρετά την παραγωγή, αλλά και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Οι χαμηλές πωλήσεις στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων και η εστίαση στην ηλεκτροκίνηση έχουν οδηγήσει τις εταιρείες να εστιάσουν σε άλλες κατηγορίες οχημάτων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!