NEA

Φουλ για ηλεκτρικά η Hyundai

Η Hyundai επενδύει 50,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αναρρίχηση της στην πρώτη 3άδα του κόσμου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Hyundai, η οποία σκοπεύει να εισέλθει στην πρώτη τριάδα του κόσμου στα ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε  τον στόχο της να αυξήσει την ετήσια παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων της, με στόχο αυτά να ξεπεράσουν  τις 3,6 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030. Για το λόγο αυτό  η Hyundai Motor επενδύει 50,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο της Hyundai κάνει λόγο για τη δημιουργία  80.000 θέσεων εργασίας στη Νότια Κορέα και περιλαμβάνει την κατασκευή 3 νέων εργοστασίων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα σε 1,51 εκατομμύρια μονάδες, εδώ το 2030.

Η στρατηγική του ομίλου για ηλεκτρικά οχήματα περιλαμβάνει επίσης επενδύσεις σε υποδομές, λογισμικό, τεχνολογία μπαταριών και αυτόνομη οδήγηση.

Πάνω από το ήμισυ της επένδυσης, θα διατεθεί για νέες υποδομές R&D και γραμμές συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε ο όμιλος σε δήλωση του. Τα υπόλοιπα θα αφορούν καθαρά στο R&D των αυτοκινήτων και στοχευμένα στο λογισμικό (SDV) και στη τεχνολογία μπαταριών.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!