NEAPINED

Τεχνολογική αναβάθμιση για το Hyundai i30

Ένα από τα καλύτερα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας στα hatch περνά από μία τεχνολογική αναβάθμιση για να συμβαδίσει με τις εξελισσόμενες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρόλο που οι αλλαγές στο επερχόμενο i30 δεν είναι τόσο δραματικές (ήδη έχει περάσει από το βασικό facelift), είναι ωστόσο σημαντικές. Εξωτερικά, οι αλλαγές περιορίζονται στα νέα χρώματα, στους νέους συνδυασμούς και στους νέας σχεδίασης τροχούς.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές αλλαγές σε επίπεδο εξοπλισμού αφορά στους LED προβολείς και στα πίσω LED που είναι πλέον στάνταρ, αναβαθμίζοντας τόσο το στυλ όσο και την ασφάλεια. Επίσης, αρκετά σημεία στη μάσκα και στους προφυλακτήρες έχουν επανασχεδιαστεί.

Στο εσωτερικό η διάταξη του ταμπλό παραμένει οικεία, αλλά οι νέες οθόνες που ενσωματώνονται προσδίδουν μια σύγχρονη αίσθηση. Με μια στάνταρ έγχρωμη οθόνη 4,2 ιντσών, μαζί με άφθονες θύρες φόρτισης USB-C και ενημερώσεις over-the-air, το i30 είναι πιο διασυνδεμένο από ποτέ. Προαιρετικά, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών.

Πλήρες είναι το πακέτο με τα συστήματα υποβοήθησης. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Forward Collision-Avoidance Assist, το Lane Following Assist και το Intelligent Speed Limit Assist, προσφέροντας ηρεμία στο δρόμο. Οι προαιρετικές αναβαθμίσεις, όπως το Junction Turning και το Highway Driving Assist 1.5, παρέχουν πρόσθετα επίπεδα προστασίας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η σπορ έκδοση N-Line. Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές στις αποδόσεις των 1.5 MPI, 1.0T, και 1.5T με ισχύ 110, 120 και 159 ίππων. Διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά στυλ αμαξώματος -hatchback, wagon και fastback- το i30 θα ανταποκρίνεται σε διαφορετικές προτιμήσεις.

Η παραγωγή του ανανεωμένου i30 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Hyundai στο Nošovice της Τσεχίας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!