ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έναν αιώνα έκλεισε η US υβριδική πατέντα

pieper-patent-fig1-600

Στις 2 Μαρτίου συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την στιγμή που κατατέθηκε η πρώτη πατέντα για υβριδικό αυτοκίνητο στις ΗΠΑ…

  • Τα σχέδια που βλέπετε δείχνουν την πρώτη πατέντα για υβριδικό αυτοκίνητο στις ΗΠΑ. Κατοχυρώθηκε από τον, γεννημένο στη Γερμανία, Henri Pieper στις 2 Μαρτίου του 1909 και αποκαλούσε την όλη διάταξη ως «Mixed Drive for Autovehicles». Διέθετε και μπαταρία ενώ ένας μαγνητικός δίσκος γεφύρωνε τον βενζινοκινητήρα με τον ηλεκτροκινητήρα ή το δυναμό. Η εναλλαγή γινόταν από χειροκίνητα από τον οδηγό ενώ η ροπή περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω αλυσίδας.
  • Ωστόσο, το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο σχεδιάστηκε από τον Ferdinand Porsche το 1898 και ήταν το γνωστό Lohner-Porsches. Υπήρχε ένας μικρός βενζινοκινητήρας που παρήγαγε ενέργεια για κάθε ηλεκτροκινητήρα που κινούσε τους εμπρός τροχούς. Κάτι σαν το σημερινό concept που παρουσιάζει η GM με την Volt (πόσο μπροστά ήταν ο Ferdinand Porsche για την εποχή του!). Υπήρξε και έκδοση με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, μπορείτε να το απολέσετε και ως το πρώτο τετρακίνητο όχημα στον κόσμο. Η εταιρία Jacob Lohner & Co βρισκόταν στην Βιέννη και παρήγαγε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 1898 έως το 1906.

pieper-patent-400b

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!