Π

Πλοήγηση (δορυφορική)

f20_resizeΣε αρκετούς, οδηγούς, ακούγεται σαν το απόλυτο gadget που μπορεί να υπάρξει στο αυτοκίνητο. Σε κάποιους, άλλους, μοιάζει με μοναδικό εργαλείο που όταν συμβιώσουν μαζί του δυσκολεύονται να μετακινηθούν χωρίς αυτό. Από όποια πλευρά, πάντως, και αν το δει κανείς, το car navigation μέσω GPS είναι η τεχνολογία που δίχως αμφιβολία μπορεί να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη στους δρόμους. Χάρη σε αυτό δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το «πως» και το «πότε» θα φτάσεις στο προορισμό που επιθυμείς ακόμα και αν βρίσκεσαι σε μια παντελώς άγνωστη, για εσένα, περιοχή.

Τα πιο διαδομένα όμως συστήματα είναι αυτά που προσφέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και περιλαμβάνονται επί το πλείστων στον προαιρετικό εξοπλισμό των μοντέλων τους που μπορεί να είναι ακόμα και ένα αυτοκίνητο πόλης. Το κίνητρο που μπορεί να οδηγήσει στην επιλογή μιας εργοστασιακής μονάδας αφορά περισσότερο σε λόγους αισθητικής καθώς τα συγκεκριμένα σύνολα εναρμονίζονται πλήρως στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Στην ελληνική αγορά μπορεί κανείς να παραγγείλει κάποιο μοντέλο που θα εξοπλίζεται με σύστημα πλοήγησης και σταδιακά παρατηρούμε πως αρχίζει να υπάρχει υποστήριξη από αρκετές εταιρίες με χάρτες για την Ελλάδα. Αν, τώρα, είστε κάτοχος ενός αυτοκινήτου με προεγκατεστημένη οθόνη πλοήγησης αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως στην αγορά υπάρχουν μονάδες πλοήγησης που συνδυάζονται με ανεξαρτήτως τύπου μόνιτορ, ακόμα και με τα εργοστασιακά.

Στο εξωτερικό, το car navigation υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα αφού μπορεί κανείς να βρει χάρτες πλοήγησης από τα πρατήρια καυσίμων μέχρι και τα πρατήρια. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε τις off-board τύπου συσκευές στις οποίες περιλαμβάνονται και τα PDA (υπολογιστές παλάμης). Αυτού του είδους η λύση απευθύνεται σε όσους η πλοήγηση δεν περιορίζεται μόνο στο αυτοκίνητο καθώς μπορεί να γίνει απλά κρατώντας την συσκευή και απλά προχωρώντας στο δρόμο. Αρκετές εταιρίες διαθέτουν το software πλοήγησης στην εγχώρια αγορά έναντι περίπου 150-300 ευρώ ενώ προσοχή όμως χρειάζεται στην συμβατότητα του με την συσκευή.

Διαβάστε αναλυτικό άρθρο για την πλοήγηση

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!