ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στον αέρα το flying car της Terrafugia!

first_flight_chase_plane

Το έλεγαν εδώ και καιρό οι άνθρωποι της Terrafugia. «Το ιπτάμενο αυτοκίνητο μας (flying car) δεν σχεδιάστηκε μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού. Σχεδιάστηκε για να θέσει νέα στάνταρ στον τομέα των μεταφορών». Και να, που το πρωτότυπο TRAP (Transition Roadable Aircraft Proof) πραγματοποίησε πριν από μερικές μέρες (στις 5 Μαρτίου) την παρθενική του πτήση με απόλυτη επιτυχία…

  • Η αμερικανική εταιρία ιδρύθηκε το 2006 και κατοικοεδρεύει στην Βοστώνη. Δέχεται ήδη παραγγελίες και οι τιμές πώλησης ξεκινούν από $194.000.
  • Εξοπλίζεται με δύο κινητήρες Rotax 912S που αποδίδουν 100 ίππους έκαστος. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας υπάρχει μεγάλο αλεξίπτωτο για όλο το όχημα!
  • Στον αέρα μπορεί να διασχίσει τους αιθέρες με μέγιστη ταχύτητα 184 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 736 χλμ. Χρειάζεται το λιγότερο 50 μέτρα ευθείας για να απογειωθεί.
  • Όταν βρίσκεται στον δρόμο είναι προσθιοκίνητο και μπορεί να πιάσει μέχρι και 104 χλμ/ώρα.
  • Έχει χώρους για δύο επιβάτες και το μήκος του φτάνει περίπου τα 5,7 μέτρα. Για να μετατραπεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο χρειάζεται περίπου μισό λεπτό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!