NEA

Porsche: Τα μυστικά της Panamera

porsche-panamera-adaptive-motion-rear-spoiler-with-side-sections-moving-up-separately

Τον επόμενο μήνα η Porsche θα παρουσιάσει και επισήμως τη Panamera στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης. To caroto.gr σας παρουσιάζει μερικά μόλις από τα μυστικά της τετράθυρης Porsche…

  • Για πρώτη φορά στην κατηγορία των οχημάτων υψηλών επιδόσεων εμφανίζεται μοντέλο με σύστημα start/stop που συνεργάζεται με αυτόματη μετάδοση διπλού συμπλέκτη (το γνωστό PDK). Με το συγκεκριμένα σύστημα η μέση τυποποιημένη κατανάλωση της Panamera κυμαίνεται στα 10,8 λίτρα/100 km.
  • Η πνευματική ανάρτηση επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίσει την παροχή αέρα που «μπαινοβγαίνει» στα «αμορτισέρ» και να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά άνεσης και κρατήματος του αυτοκινήτου. Το σύστημα AAS (Αdaptive Αir Suspension System) θα είναι προαιρετικό εκτός από την έκδοση S με τα διπλά turbo και τους 500 ίππους.
  • Χάρη στην εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών όπως το πλαστικό, το αλουμίνιο και το μαγνήσιο το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έχει συγκρατηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Η Panamera S ζυγίζει 1.770 κιλά ενώ τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα.
  • Το κάτω μέρος της Panamera είναι εντελώς καλυμμένο ώστε να επιτυγχάνεται ομαλότερη και ταχύτερη απαγωγή του αέρα βελτιώνοντας α) την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και β) αυξάνοντας την αρνητική άντωση για μέγιστη πρόσφυση στις υψηλές ταχύτητες.
  • Δείτε την φωτογραφία με το σχεδιάγραμμα της τετρακίνησης και παρατηρήστε την μαγκιά των Γερμανών με τον διαγώνιο άξονα που στέλνει μέσω πολύδισκου συμπλέκτη την ροπή και στον εμπρός άξονα.
  • Το σύστημα κλιματισμού είναι εντελώς αυτόματο και ρυθμίζει ανεξάρτητα τέσσερις ζώνες. Τα ελαστικά είναι ειδικής σχεδίασης για μειωμένη αντίσταση κύλισης και βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου.
  • Υπενθυμίζουμε πως η Panamera εξοπλίζεται με V8 κινητήρα που αποδίδει 400 ίππους και 500 Nm ροπής. Εικάζεται πως τα 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνονται σε 5,4 δευτερόλεπτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!