NEA

Ariel Atom V8 με 500 ίππους!

02-ariel-atom-500-v8

Ξέρετε πολλές μηχανοκίνητες κατασκευές με ένα κιλό ανά ίππο και να πιάνουν τα 0-160 χλμ/ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα;

  • Η Ariel είναι μία εξειδικευμένη στα σπορ αυτοκίνητα βρετανική εταιρία και οι γνώστες ξέρουν σίγουρα για την ύπαρξη του Atom. Αυτή τη φορά οι βρετανοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους αφού τοποθέτησαν στο Atom έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα τρία λίτρα που αποδίδει 500 ίππους στις 10.000 σ.α.λ.! Η κυλινδροκεφαλή του V8 είναι 32βάλβιδη, η περιεχόμενη γωνία ανάμεσα στα δύο σκέλη των κυλίνδρων είναι 72 μοίρες και ο κινητήρας ζυγίζει συνολικά 90 κιλά.
  • Με δεδομένο πως το βάρος του αμαξώματος δεν ξεπερνά τα 500 κιλά έχουμε αναλογία ένα κιλό στον ίππο. Επόμενο είναι οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα καθώς τα 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-160 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα (όσο δηλαδή θέλει ένα σπορ hatchback για τα 0-100)! Η μετάδοση περνά στους πίσω τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου της Sadev και απορώ πως είναι να οδηγεί κανείς αυτό το πράμα χωρίς να αφήσει τα λινά στην άσφαλτο.
  • Οι πωλήσεις στη βρετανική αγορά ξεκινούν αυτό το καλοκαίρι και η τιμή του Ariel Atom 500 θα κυμανθεί περίπου στις 100.000 στερλίνες. Όποιος προλάβει, πρόλαβε καθώς θα υπάρξουν μόλις 25 συλλεκτικά κομμάτια όλα και όλα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!