NEA

Πως να επαναφορτίζεις το EV σου!

kangoo-be-bop-ev-04

Ηλεκτρική επίθεση ετοιμάζει η Renault μέχρι το 2012 με τέσσερα EV παραγωγής. To πρωτότυπο Kangoo be bop Z.E. δείχνει τρεις ωραίους τρόπους για να επαναφορτίζεις το ηλεκτροκίνητο σου. Όταν φτάσει ο καιρός…

  • H Renault «βλέπει» τρεις διαφορετικούς τρόπους που μπορεί κανείς να επαναφορτίσει ένα EV (Electric Vehicle) σαν το concept του Kangoo. Η 1η και πιο αργή μέθοδος είναι με σπιτικό ρεύμα (συμφέρει το βράδυ, ειδικά αν έχεις νυχτερινό τιμολόγιο!) και διαρκεί 6 ώρες. Η 2η περιλαμβάνει ταχεία φόρτιση του 80% της μπαταρίας σε περίπου 30 λεπτά της ώρας, σε κάποιο «υποσταθμό» με αναβαθμισμένο τριφασικό δίκτυο τάσεως 400 V. Η 3η και πιο φουτουριστική την άμεση αντικατάσταση της άδειας μπαταρίας με μία γεμάτη.
  • Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Kangoo παρουσιάστηκε πέρυσι στο Παρίσι και αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2011. Εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 44 kW (60 PS) με όριο περιστροφής τις 12.000 σ.α.λ. και αντλεί ενέργεια από συστοιχία μπαταριών li-ion (λιθίου-ιόντων) ισχύος 15 kWh τις οποίες προμηθεύουν οι Nissan-NEC. Η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 190 Nm.
  • Όπως είναι γνωστό, λόγω της εμφάνισης της ροπής από την στιγμή που ο ηλεκτροκινητήρας τίθεται σε λειτουργία, στα EV (Electric Vehicle) δεν υπάρχει κιβώτιο ταχυτήτων παρά ένας απλό -συνήθως διβάθμιος- μειωτήρας. Η αυτονομία του κυμαίνεται περίπου στα 100 χλμ. αλλά οι Γάλλοι αισιοδοξούν πως με την εξέλιξη των μπαταριών θα φτάσει τα 160 χλμ. μέχρι το μοντέλο τους να λανσαριστεί στην αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!