NEA

Βίντεο: Ο LR-TDV6 3.0 της Land Rover

tdv6-land-rover

Όσο αξίζει μια εικόνα αξίζουν χίλιες λέξεις, όσο αξίζει ένα βίντεο αξίζουν χίλιες εικόνες; Δείτε ένα υπέροχο κλιπ με το νέο πετρελαιοκινητήρα που επεξηγεί αναλυτικά την λειτουργία διαφόρων συστημάτων των σύγχρονων diesel…

  • Ένα ωραίο βίντεο για να διαπιστώσει κανείς πόσες τεχνολογίες που εφαρμόζονται σήμερα στους βενζινοκινητήρες προέρχονται από τους diesel. Έχουμε τον άμεσο ψεκασμό, τα συστήματα υπετροφοδότησης με μεταβαλλόμενη γεωμετρία των στροβίλων (χρησιμοποιείται από την Porsche), τα συστήματα διπλής υπερτροφοδότησης κ.α. Ο LR-TDV6 3.0 βασίζεται στο προηγούμενο LR-TD V6 των 2,7 λίτρων. Διαθέτει διπλό turbo και αποδίδει 245 ίππους παραπάνω παρουσιάζοντας 29% αύξηση της ισχύος και 600 Nm με αύξηση της ροπής κατά 36%.
  • Στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του μοτέρ το βάρος πέφτει στον κύριο στροβιλοσυμπιεστή με τα μεταβαλλόμενης γεωμετρίας πτερύγια τα οποία φροντίζουν να αυξάνουν τις σ.α.λ. του στροβίλου. Μετά τις 2.500 σ.α.λ. ο δευτερεύον στροβιλοσυμπιεστής εμπλέκεται και εξαλείφεται οποιοδήποτε φαινόμενο χρονικής υστέρησης (turbo lag). Η μέγιστη ροπή εμφανίζεται από τις 2.000 σ.α.λ. ενώ χάρη στην ύπαρξη της μικρότερης τουρμπίνας εξαλείφεται το lag και περίπου 500 Nm ροπής παράγονται σε μόλις 0,5” από την στιγμή που θα πατήσει το γκάζι ο οδηγός.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!