NEA

Fiat Auto: 2κύλινδρο μοτέρ με 105 ίππους!

fiat_sge_bifuel_5_walta_resize-8

Μετά τους κινητήρες των 1,4 λίτρων ο ιταλικός όμιλος εξελίσσει νέους μικρότερης χωρητικότητας που θα αποδίδουν έως και 105 ίππους…

  • Εδώ και αρκετό καιρό το τμήμα FPT (Fiat Powertrain Technologies) δουλεύει σε ένα project που ονομάζεται SGE (Small Gasoline Engine) και περιλαμβάνει την εξέλιξη ενός νέου 8βάλβιδου 2κύλινδρου κινητήρα που έχει χωρητικότητα 900 κ.εκ. Το νέο μοτέρ θα τοποθετηθεί στο Fiat Topolino και αργότερα σε άλλα μοντέλα του ομίλου (500, Panda, Punto Evo κ.α.). Πέρα από τα πλεονεκτήματα στον τομέα της κατανάλωσης και των ρύπων το δικύλινδρο μοτέρ θα ζυγίζει περίπου 20% λιγότερο και θα είναι 25% μικρότερο σε όγκο, σε σχέση με ένα 4κύλινδρο.
  • Οι πρώτες πληροφορίες που έχει το caroto.gr εκ των έσω λένε πως το νέο μοτέρ θα εφοδιάζεται με το σύστημα Multiair και στην βενζινοκίνητη ατμοσφαιρική εκδοχή του θα αποδίδει aπόμ 65 ίππους. Στην κορυφαία υπερτροφοδοτούμενη θα αποδίδει περίπου 105 ίππους ενώ θα υπάρξουν και bi-fuel εκδόσεις που θα λειτουργούν και με μίγμα CNG (Compressed Natural Gas ή φυσικό αέριο) με λιγοστό υδρογόνο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!