NEA

“Δίπλανη” οθόνη στη νέα Mercedes-Benz S-Class

mercedes-benz-s-class-splitview-2_resize

Χάρη στη τεχνολογία SplitView ο συνοδηγός δεν υποχρεούται να βλέπει ότι και ο οδηγός στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας…

  • Δεν είναι κάτι νέο. Η Bosch έχει κάνα δύο χρόνια που εξελίσσει οθόνες με διπλή προβολή. Την  τεχνολογία την ονόμασε “Dual View” και επιτρέπει σε δύο επιβάτες που βρίσκονται σε διαφορετική γωνία θέασης να βλέπουν στο ίδιο μόνιτορ δύο διαφορετικά πλάνα. Για παράδειγμα ο οδηγός μπορεί να συμβουλεύεται τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης και ο συνοδηγός να επιλέγει μουσικά αρχεία.
  • Πρώτος και τακτικός πελάτης της Bosch είναι η Mercedes-Benz που βάπτισε το σύστημα ως SplitView. Το διαθέτει στάνταρ στη νέα S 600 και ως προαιρετικό στοιχείο στις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας S-Class.
  • Πως λειτουργεί; H οθόνη υγρών κρυστάλλων βασίζεται στην τεχνολογία TFT-LCD (Thin Film Transistor Liquid Crystal Display). Πάνω από τους κρυστάλλους υπάρχει μια στρώση από ένα φιλμ που έχει την ιδιότητα να κρύβει ολόκληρες στήλες με pixel ανάλογα με την γωνία που το παρατηρεί κανείς. Έτσι ο οδηγός σε μία S-Class βλέπει την πρώτη αριστερή στήλη και όχι την αμέσως επόμενη που είναι αόρατη σε αυτόν αλλά ορατή στον συνοδηγό. Η ανάλυση της οθόνης είναι 800×480 αλλά επειδή ανά μία στήλη είναι αόρατη το κάθε πλάνο είναι ανάλυσης 400×480.

Φοβερή η τεχνολογία της Bosch. Μακάρι να την υιοθετήσουν και οι κατασκευαστές τηλεοράσεων. Έτσι, εσύ θα μπορείς να παρακολουθείς όποιο αγώνα θέλεις ενώ η καλή σου θα βρίσκεται στην άλλη άκρη του καναπέ παρακολουθώντας την αγαπημένη της σειρά. Όποια εταιρία βγάλει τέτοιες τηλεοράσεις… την βλέπω να ξεπουλάει!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!