ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα tech-lights του νέου Audi A8

audi_a8_google_earth

Στη νέα γενιά της ναυαρχίδας της Audi δεν είναι μόνο το σύστημα πλοήγησης που «μιλά» με τους δορυφόρους του GPS αλλά και πολλά άλλα συστήματα…

  • Πέρα από το σύστημα πλοήγησης στο νέο Audi A8 ακόμη και τα φωτιστικά σώματα τύπου Xenon ρυθμίζονται ανάλογα με τη θέση του αυτοκινήτου με την βοήθεια του συστήματος GPS. Για παράδειγμα, όταν το Α8 κινείται σε αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας το σύστημα διαχείρισης MMI γνωρίζει από τους χάρτες του navi την ακριβή θέση και ρυθμίζει ανάλογα την ένταση και το «ύψος» της φωτεινής δέσμης. Πλησιάζοντας σε διασταυρώσεις η φωτεινή δέσμη μικραίνει σε απόσταση και αυξάνεται σε πλάτος για καλύτερη ορατότητα.
  • Η χρήση του GPS συνδυάζεται και με το σύστημα ACC (αυτόματο cruise control) για βέλτιστη κατανάλωση και αλλαγή σχέσεων. Για παράδειγμα, μέσω και πάλι των χαρτών που διαθέτει το navi, το ACC αναγνωρίζει τις διαδρομές με στροφές και το κιβώτιο κρατά την σωστή σχέση χωρίς να μεταβαίνει σε μεγαλύτερη και να ελαχιστοποιούνται τα συνεχή ανεβοκατεβάσματα εξοικονομώντας καύσιμο.
  • Ανάμεσα στις τεχνολογικές καινοτομίες της νέας γενιάς Audi A8 είναι και η δυνατότητα πρόσβασης στο Google Earth. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει σε τρισδιάστατη απεικόνιση σε μία οθόνη 8 ιντσών δορυφορικές εικόνες ή αεροφωτογραφίες από περιοχές όλου του κόσμου καθώς και να ενημερωθεί για διάφορα στοιχεία ή να υπολογίσει διαδρομές μέσω του συστήματος πλοήγησης.
  • Φυσικά η πρόσβαση στο Google Earth γίνεται online τοποθετώντας την κάρτα SIM στην υποδοχή του συστήματος MMI Navigation Plus ή με σύνδεση μέσω Bluetooth. Μία πρώτη ιδέα από την εφαρμογή του Google Earth σε αυτοκίνητα είχαμε δει το 2006 στο Las Vegas (διαβάστε περισσότερα εδώ).
  • Μέσα από το σύστημα MMI o οδηγός μπορεί να ρυθμίζει διάφορα συστήματα όπως είναι η ενεργοποίηση όλων των LED, το σύστημα night vision που σκανάρει τον δρόμο εμπρός και ανιχνεύει για διερχόμενους πεζούς ή ζώα, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα αναγνώρισης των ορίων ταχύτητας κ.α.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Ένα σχόλιο

  1. Όλα αυτά υποτίθεται πως μας κάνουν τη ζωή ευκολότερη, αλλά έχουμε χάσει κάθε ίχνος αυθεντικότητας στα σύγχρονα πολυτελή αυτοκίνητα. Το μόνο καλό είναι ότι θα μειωθούν τουλάχιστον τα ατυχήματα έτσι, αν και φοβάμαι πως η υπερβολική σιγουριά που προσδίδουν στον οδηγό ανεβάζει και άλλο την επικινδυνότητα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!