NEA

To Chevrolet Volt “μιλά” με τα Smartphone!

chevrolet_volt_mobile_onstar_application-5

Στο συμπόσιο προηγμένων ηλεκτρονικών εφαρμογών που έγινε πρόσφατα στο Las Vegas η εταιρία OnStar Mobile παρουσίασε μία εφαρμογή που μοιάζει με το απόλυτο gadget για τους μελλοντικούς κατόχους του Chevrolet Volt…

  • Μου αρέσει να την “μπαίνω” στα υβριδικά για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι πως μέχρι σήμερα όλη η φασαρία γίνεται για 2-3 μοντέλα που η κατανάλωσή τους κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα ενός ίσης ή μεγαλύτερης απόδοσης πετρελαιοκίνητου (εδώ μάλλον θα συμφωνεί και ο φίλος μας, ο Komitis). Ένας άλλος λόγος είναι πως οι σχεδιαστές φροντίζουν να τα φορτώνουν με ένα σωρό μπλιμπλίκια και λαμπιόνια για να υπερτονίζουν τον hi-tech διάκοσμο στο εσωτερικό. Μια από τα ίδια φαίνεται να είναι και το φαντεζί Chevrolet Volt που το περιμένουμε να φτάσει στην ελληνική αγορά τέλη 2010. Οι “γρήγοροι” δεν θέλουν καν να ακούν για τα υβριδικά, οι gadget-άκηδες απλά τα λατρεύουν.

  • Τα smartphone πωλούν σαν ζεστό ψωμί· σήμερα είναι το απόλυτο gadget ανεξαρτήτως αν ο χρήστης τους εξαντλεί τις δυνατότητες τους. Να, λοιπόν, τι σκέφτηκαν οι δαιμόνιοι αμερικάνοι της GM (σε αυτά είναι μανούλια, κατά τα υπόλοιπα…) στο marketing. Κάθισαν στο τραπέζι με τους ανθρώπους της OnStar Mobile και είπαν: “Δεν φτιάχνουμε και μία εφαρμογή που θα μπορεί ο οδηγός του Volt να παίζει με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο;”. Το απόλυτο gadget για όποιον έχει την τρέλα· μάλιστα το software θα είναι συμβατό με διάφορα “έξυπνα” κινητά όπως τα Apple iPhone, Blackberry Storm, Motorola Droid κ.α. Η OnStar βρίσκεται ήδη σε επαφή με άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ώστε να συνεργαστεί και να προωθηθεί το πακέτο της στους μελλοντικούς κατόχους Volt (αρχικά ως δωρεάν υπηρεσία και αργότερα με συνδρομή).

  • Ο χρήστης θα μπορεί απομακρυσμένος να προγραμματίζει την έναρξη και τον τερματισμό της φόρτισης του Volt, ο κλιματισμός θα μπορεί να ενεργοποιείται αυτόματα πριν ο οδηγός βρεθεί στο εσωτερικό ώστε να το βρίσκει δροσερό ή ζεστό, το αυτοκίνητο… θα παίρνει εμπρός με το πάτημα ενός κουμπιού και ένα σωρό άλλα μαγικά. Παράλληλα ο οδηγός θα μπορεί να λαμβάνει σε μορφή email ή sms δεδομένα από το αυτοκίνητο του που θα τον ειδοποιεί π.χ. για την κατάσταση των μπαταριών, την διαθέσιμη αυτονομία, για την ολοκλήρωση της φόρτισης ολοκληρώθηκε, αν υπάρχει διακοπή στη τροφοδοσία λόγω blackout κ.α. Είπαμε, αυτό είναι το απόλυτο gadget για να παίξει κανείς cool στη παρέα του, για να την ρίξει… αν δεν την έχει ρίξει…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Φυσικά και θα συμφωνήσω όπως και κάθε άνθρωπος που απλά μπορεί να συγκρίνει 2 καταναλώσεις.
    Εν προκειμένω τώρα, αν και «real time» μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σημαίνει απόκριση σε εντολές μετά από πολλές δεκάδες δευτερόλεπτα, στην καλύτερη περίπτωση, εν τούτοις για τις χαζοεντολές που διάβασα στο κείμενο οτι μπορείς να δώσεις θεωρώ οτι είναι εντός ορίων «πραγματικού χρόνου».
    Το εύρος των παραμέτρων που μπορεί να δει κανείς βέβαια είναι εντελώς επιφανειακό και δεν συγκρίνεται στο ελάχιστο με αυτά που προσφέρει ένα EOBD scanner σε οποιοδήποτε σημερινό αυτοκίνητο.

    Άποψή μου για τα «τεχνολογικά θαύματα της αυτοκίνησης» είναι οτι όσο τείνουν τα αυτοκίνητα σε γκατζετομηχανές με ρόδες τόσο απομακρύνονται οι χρήστες από το ρόλο του οδηγού-γνώστη-κριτή τείνοντας στο ρόλο του εντυπωσιασμένου αδαή χειριστή μιας μηχανής με πρωτοβουλίες, εντέλει περισσότερο «έξυπνης» από τους ίδιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!