NEA

Volvo Pedestrian: Προσοχή, πεζός!

volvo-pedestrian-detection-full-auto-brake-3_3

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από το νέο σύστημα της σουηδικής εταιρίας που προλαμβάνει ατύχημα με διερχόμενο πεζό…

  • Το νέο Volvo S60 παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο και το caroto.gr ξεχωρίζει δύο στοιχεία. To πρώτο αφορά στους νέους turbo κινητήρες στους οποίους θα βάλει το χεράκι της και η πρώην μαμά Ford. Μιλώ για τον δίλιτρο turbo άμεσου ψεκασμού με τους 203 ίππους αλλά σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον έχουν οι μικρότεροι των 1,6 λίτρων -με 120 και 150 ίππους- τους οποίους θα δούμε και στο νέο Focus καθώς και σε άλλα μοντέλα των δύο εταιριών. Πάει και το αίνιγμα με την απόδοση των Ecoboost(;)
  • Το δεύτερο σημείο που εστιάζουμε είναι ο πλούσιος τεχνολογικός εξοπλισμός από τον οποίο ξεχωρίζει το σύστημα ανίχνευσης πεζών. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για κάτι εντελώς νέο αφού παρόμοια τεχνολογία έχουμε δει στα συστήματα night vision (νυχτερινής όρασης) καθώς και στα εντελώς αυτόματα συστήματα πλοήγησης (adaptive cruise control).

  • Το Pedestrian Detection της Volvo αποτελείται από τρία βασικά συστατικά: ένα ραντάρ που βρίσκεται πίσω από την γρίλια της μάσκας, μία κάμερα που βρίσκεται εμπρός από τον εσωτερικό καθρέπτη οπισθοπορείας και μία κεντρική μονάδα ελέγχου. Η κάμερα αναγνωρίζει τον τύπο του αντικειμένου που βρίσκεται στην εμβέλεια της και σε περίπτωση ανάγκης ο οδηγός προειδοποιείται με ηχητικό σήμα που συνοδεύεται με φωτεινή ένδειξη στο παρμπρίζ (στο head-up display). Ταυτόχρονα, το σύστημα πέδησης “προετοιμάζεται” και σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε η μονάδα επεμβαίνει αυτοβούλως και ακινητοποιεί με απότομο φρενάρισμα το αυτοκίνητο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!