NEA

Βίντεο: Δείτε το πρώτο… crash-test του Volvo S60!

volvo-s60-crash

Σε φιάσκο μετατράπηκε μια επίδειξη του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης της Volvo που έγινε στην Σουηδία. Το ατυχές γεγονός, για τους ιθύνοντες της Volvo, το κατέγραψαν δημοσιογραφικές κάμερες και φωτογραφικές μηχανές με αποτέλεσμα η είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου…

  • Αν δείτε το βίντεο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βρίσκομαι στην θέση του ομιλητή που προσπαθεί σοκαρισμένος να δικαιολογήσει το ατυχές συμβάν που μοιάζει σαν κινεζική κατάρα μετά την εξαγορά της Volvo από την Geely (προηγουμένως ανήκε στην Ford). Οι ιθύνοντες της εταιρίας αποδίδουν το αποτυχημένο τεστ στο γεγονός πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν προ-παραγωγής αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα καθώς δεν υπήρξε η σωστή προετοιμασία (η μπαταρία είχε χαμηλό φορτίο και το σύστημα δυσλειτούργησε).
  • Από την μία μπορεί να πει κανείς πως το θέμα δεν είναι και τόσο σοβαρό αφού δεν πρόκειται για ένα βασικό σύστημα -όπως τα φρένα- αλλά για ένα σύστημα πρόληψης. Με την ίδια λογική και οι αερόσακοι [στο S60 δεν άνοιξαν λόγω της μικρής ταχύτητας ή το μέγεθος της πρόσκρουσης(;)] είναι ένα μέτρο πρόληψης που περιορίζει τον τραυματισμό, έτσι δεν είναι; Εδώ υπάρχει άρθρο για το σύστημα αποφυγής πεζών…
  • “Προβολή να ‘ναι και ας είναι και κακή”, λένε αρκετοί στο μάρκετινγκ. Δεν θα διαφωνήσω αφού πλέον δεν έχει γίνει πασίγνωστο μόνο το… ανεπίσημο crash-test της Volvo αλλά και μία καλή διαφήμιση για το νέο S60, τουλάχιστον για όσους μέχρι τώρα δεν γνώριζαν την ύπαρξη της νέας γενιάς. Βέβαια, πολλοί ίσως να μην προτιμήσουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν το προαιρετικό “Collision Warning with Auto Brake” αλλά αρκετοί θα εκτιμήσουν την… παθητικη ασφάλεια που προσφέρει το νέο Volvo!

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!