ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

“Πλαστικός” προεντατήρας από την TRW

spr4-snake-pretensioner-retractor

Η εταιρία TRW αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως το 2013 θα λανσάρει στην αγορά νέας γενιάς προεντατήρες ζωνών ασφαλείας με πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την ταχύτερη απόκριση του συστήματος αλλά και το μειωμένο συνολικά βάρος.

  • Οι νέοι προεντατήρες ονομάζονται SPR4 (Snake Pretensioner Retractor) και έχουν ως βασικό υλικό κατασκευής πολυμερή υψηλής αντοχής που περιβάλλονται σε μεταλλική θήκη. Φυσικά, όταν μιλάμε για βάρος δεν αναφερόμαστε σε μερικές δεκάδες γραμμάρια σε σχέση με τους συμβατικούς προεντατήρες ζωνών ασφαλείας. Το όφελος εντοπίζεται στο πλαστικό έμβολο (με πράσινο) και στο πινιόν (με πορτοκαλί, πείτε και «μύλο») ο οποίος ως ελαφρύτερος έχει μικρότερη ροπή αδράνειας και εξασφαλίζει αμεσότερη ροπή “τάνυσης”.

mens-safety-seatbeltΚαρότοφαν: Μερικές φορές μπορεί να ανακαλύψεις διασκεδαστικές εικόνες στο αχανές διαδίκτυο. Μία από αυτές είναι και αυτή που βλέπετε την οποία και “αλίευσα” αναζητώντας στοιχεία για τον προεντατήρα της TRW. Είμαι πεπεισμένος πως πολλοί θα την βρουν ως την… τέλεια ζώνη ασφαλείας για το αυτοκίνητο τους!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!