ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λιβύη: το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο

libya-oil-export

Η Τρίπολη προειδοποιεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο

  • Η Λιβύη ελπίζει ότι η ένταση με τις δυτικές χώρες σχετικά με τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα δεν θα φθάσει στο στάδιο όπου η κυβέρνηση της Τρίπολης θα θεωρήσει το πετρέλαιο ως πολιτικό όπλο, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης Σόκρι Γάνεμ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερ.
  • Ο ίδιος είπε ότι οι ταραχές στη Λιβύη έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση στη χώρα εδώ και δεκαετίες και ότι η διακοπή της τροφοδοσίας των διεθνών αγορών θα εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου άνω των 130 δολαρίων/βαρέλι τον επόμενο μήνα, εάν συνεχισθούν οι ταραχές.
  • Τα λιβυκά αποθέματα πετρελαίου περιορίσθηκαν στα 700.000-750.000 βαρέλια ημερησίως εξαιτίας της εξόδου των ξένων εργατών του πετρελαϊκού τομέα. Η Λιβύη είναι η 12η εξαγωγός πετρελαίου στον κόσμο και αντλούσε περί το 1,6 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως πριν από την κρίση.
Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!
Back to top button
Close
Close