ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

GMC: Μπορεί η ηχοακύρωση να μειώσει την κατανάλωση;

gmc-terrain-noise-canceling

Μία ακόμη επινόηση του μάρκετινγκ ή ιδέα με ουσία; Όπως και να χει το caroto.gr δεν μπορεί να προσπεράσει έτσι απλά την ηχοακυρωτική μέθοδο της GM…

  • Η μέθοδος της ηχοακύρωσης χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από ευρωπαίους κατασκευαστές για την καταστολή του θορύβου. Πέρα όμως από τα παθητικά μέσα ενδιαφέρον έχει ένα ενεργό σύστημα της GM που μπορεί έσω και με έμμεσο τρόπο να συμβάλλει στην μείωση της κατανάλωσης.
  • To GMC Terrain (βασίζεται στο Cadillac SRX) είναι ένα ογκώδες SUV όπως κάθε γνήσια αμερικάνικη κατασκευή. Ωστόσο, έχει ένα μικρό πρόβλημα… ήχου. Ενώ το αυτόματο κιβώτιο διαθέτει επιλογή ECO αλλάζοντας σχέσεις σε χαμηλότερες rpm ακριβώς σε εκείνο το εύρος παράγεται ένας έντονος βόμβος με αποτέλεσμα ο οδηγός να αποφεύγει να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
  • Τι είναι αυτό που δημιουργεί τον βόμβο; Προφανώς αν το γνώριζαν στην GM (υποθέτω κάποιος συντονισμός μεταξύ μετάδοσης/κιβωτίου) να διόρθωναν το πρόβλημα. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να υποθέσει κανείς από την στιγμή που επέλεξαν να συνθέσουν ένα “πρόχειρο” ενεργό σύστημα τεχνητού ήχου που καταστέλει τον ενοχλητικό βόμβο.
  • Το σύστημα αποτελείται από ένα μικρόφωνο που αντιλαμβάνεται το μέγεθος του βόμβου. Τα δεδομένα επεξεργάζονται από μία μονάδα και τα εμπρός ηχεία σε συνδυασμό με το subwoofer αναπαράγουν χαμηλές συχνότητες που ακυρώνουν τον βόμβο. Ουσιαστικά είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στα κοινά ακουστικά (headphones).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!