ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Video: Ο κινητήρας και η μετάδοση της Ferrari FF!

ferrari-ff-transimission-7speed-gearbox_e-diff-2

Η ιταλική φίρμα έχει βρει ένα νέο τρόπο να προβάλλει το νέο της supercar δίνοντας στη δημοσιότητα μερικά άκρως κατατοπιστικά βίντεο…

  • ferrari-ff-v12-engineΜέχρι πρότινος περιμέναμε πως και πως τις πρώτες φωτογραφίες που να δείχνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως είναι πλέον ντεμοντέ καθώς η Ferrari δίνει στη δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο για την Four Concept, μετά από εκείνο για την τετρακίνηση.
  • Το νέο βίντεο αποκαλύπτει μέσα από όμορφα γραφικά το νέο V12 των 6,3 lt, ένας από τους ισχυρότερους ατμοσφαιρικούς  που αποδίδει 660 PS και 683 Nm ροπής εκ των οποίων τα 500 Nm είναι διαθέσιμα από τις 1.000 rpm. H Ferrari κάνει λόγο για την υψηλή πίεση ψεκασμού και την υψηλότερη σχέση συμπίεσης για τα δεδομένα της κατηγορίας. Μία αξιοπρόσεχτη λεπτομέρεια είναι το σύστημα ιονισμού για καλύτερη ποιότητα καύσης (ερώτηση: έχει σχέση το σύστημα αυτό με τα περιβόητα «μαγνητάκια» που κυκλοφορούν ως after market προϊόντα;) μειώνοντας κατανάλωση και εκπομπή ρύπων έως 15%.
  • ferrari-ff-suspension-magneride-02Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη και διαθέτει 7 σχέσεις. Η ιταλική φίρμα κάνει λόγο για αδιάκοπη ροή ισχύος (όπως και το VW Group) με θεωρητικά μηδενικό χρόνο μετάβασης από την μία σχέση στην άλλη. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό «ενσωματώνεται» στο κιβώτιο μειώνοντας το συνολικό βάρος.
  • Αν και δεν είναι τόσο σοφιστικέ όσο της Lamborghini Aventador, η ανάρτηση αποτελείται από νέα διάταξη πολλαπλών συνδέσμων (παρατηρείστε τα σημεία άρθρωσης στο μεγάλο βραχίονα) και συνδυάζεται με 3ης γενιάς μαγνητοροϊκά αμορτισέρ που προσαρμόζονται 5 φορές πιο γρήγορα στις συνθήκες περιορίζοντας την δυναμική κίνηση του αμαξώματος για βέλτιστα οδικά χαρακτηριστικά. Το σύστημα πέδησης διαθέτει κεραμικούς δίσκους και σύμφωνα με την Ferrari η διαδικασία του 100-0 km/h δεν ξεπερνά τα 35 m.

+ video

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!