ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με τεχνολογία D-4S το “Toγιομπαρού”!

toyota_ft-86_d-4s_boxer_engine

Με αργό και βασανιστικό για μερικούς τρόπο η κάθε μια -από τις δύο- εταιρία ανακοινώνει με τον καιρό και από μερικά στοιχεία για το κουπέ μοντέλο τους. Μετά τις ακτινογραφίες που αποκάλυψε η Subaru για το «Boxer Sports Car Architecture» ήρθε η ώρα της Toyota να δώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία για το κουπέ συμπαραγωγής…

  • Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως το κουπέ που θα δούμε στους δρόμους αρχές 2012 θα είναι πισωκίνητο και θα εξοπλίζεται με boxer κινητήρα. Πρόσφατα όμως ανακοινώθηκε μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια που έχει να κάνει με την ενσωμάτωση της τεχνολογία D-4S (Direct Injection 4 Stroke) που είδαμε για πρώτη φορά στο Lexus GS 450h.
  • lexus-d-4s-systemΠρόκειται για σύστημα ψεκασμού που χρησιμοποιεί τα οφέλη της έμμεσης και άμεσης έγχυσης καυσίμου αφού χρησιμοποιεί δύο μπεκ, ένα στον αυλό εισαγωγής και ένα κατευθείαν στο κύλινδρο. Τα πλεονεκτήματα αφορούν στην μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων και ίσως η τεχνολογία της Toyota να δώσει μία μικρή βοήθεια στους ανθρώπους της Subaru σχετικά με ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην περαιτέρω μείωση της εκπομπής ρύπων (από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των boxer).
  • Subaru BOXER Sports Car ArchitectureΈτσι όπως φαίνεται στο θέμα του κινητήρα θα μπορούσε να πει κανείς χονδρικά πως η Toyota βάζει το “καπάκι” (κυλινδροκεφαλή) και η Subaru το “σώμα” (μπλοκ). Η απόδοσή του νέου μοτέρ εκτιμάται πως θα κυμαίνεται από 150 μέχρι 200 ίππους, δίχως όμως να υπάρχει για την ώρα επίσημη ανακοίνωση. Αντίθετα, η Toyota γνωστοποίησε πως θα υπάρχουν δύο κιβώτια ταχυτήτων, μηχανικό και αυτόματο με paddles στο τιμόνι. Επίσης, στον πίσω άξονα η ροπή θα περνά μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με έμφαση στη δυναμική οδήγηση. Αναμένουμε περισσότερα στοιχεία, ποιος ξέρει, την επόμενη φορά από την Subaru;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!