NEA

International Engine of the Year 2011 ο Twinair της Fiat Auto

engine-of-the-year-2011-fiat-twinair

Σερί διακρίσεων για τον επαναστατικό κινητήρα TwinAir της Fiat Powertrain, ο οποίος απέσπασε τέσσερα βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό για τους καλύτερους κινητήρες του 2011, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές του, σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε!

 • Στον κορυφαίο διαγωνισμό, το επιτελείο των κριτών, που αποτελείται από 76 δημοσιογράφους και ειδικούς μηχανολογίας από 36 διαφορετικές χώρες, επιβράβευσε την καινοτομία του κινητήρα TwinAir στην κατηγορία κάτω των 1.000 κ.εκ., αλλά και τον εξέλεξε ως τον “International Engine of the Year 2011”, απονέμοντάς του την ύψιστη διάκριση. Ο TwinAir κέρδισε επίσης το βραβείο του “Best New Engine 2011” και το βραβείο του “Best Green Engine 2011”.
 • Ο βραβευμένος κινητήρας TwinAir των 85 ίππων είναι αυτή την περίοδο διαθέσιμος στα Fiat 500/500C, ενώ σύντομα θα ενταχθεί και στην γκάμα της νέας Lancia Ypsilon. Η οικογένεια TwinAir, εντούτοις, σύντομα θα μεγαλώσει με την προσθήκη της έκδοσης των 65 ίππων, την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 105 ίππων, στην κορυφή της κατηγορίας με όρους απόδοσης (120 ίπποι/λίτρο), καθώς και την ακόμη πιο φιλική προς στο περιβάλλον έκδοση Turbo bi-fuel με ισχύ 80 ίππων. Αποτελώντας την επιτομή της λογικής downsizing, οι εξαιρετικά αποδοτικοί κινητήρες της οικογένειας TwinAir συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά της προηγμένης τεχνολογίας MultiAir για τον τρόπο λειτουργίας των βαλβίδων εισαγωγής και την “έξυπνη” ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα, προσφέροντας υψηλά επίπεδα απόδοσης και συγχρόνως εξαιρετικά χαμηλές τιμές εκπομπών ρύπων CO2 και κατανάλωσης καυσίμου.
 • Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είχαν μόνο κολακευτικά σχόλια να κάνουν για τον TwinAir κινητήρα: “Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η επιτακτική ανάγκη για downsized κινητήρες δεν σημαίνει και χαμηλές επιδόσεις. Εκτός από εντυπωσιακή ροπή και εκπληκτική απόδοση σε οικονομικά επίπεδα, αυτός ο μικρός κινητήρας έχει πληθωρικό χαρακτήρα» δήλωσε ο John Carey, εκπρόσωπος του Wheels, ενώ ο Dean Slavnich, μέλος του “Engine Technology International”, συμπλήρωσε: «Τέσσερα τρόπαια σε ένα έτος; Μία εκπληκτική επίδοση! Ο TwinAir έγραψε το όνομά του στην ιστορία των βραβείων “InternationalEngineoftheYear “.
 • Τα βραβεία παρέλαβαν ο Aldo Marangoni, Product Engineering Vice President και ο Dario Sacco, Engines Platform Vice President. «Η σημερινή επιτυχία αποτελεί την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που έχουμε κάνει έως σήμερα, τόσο στην έρευνα καινοτόμων λύσεων, όσο και στη σχεδίαση και κατασκευή αποδοτικών κινητήρων. Οι κινητήρες μας άλλωστε είναι υπεύθυνοι για την ηγετική παρουσία του Fiat S.p.A. Group στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας των πιο οικολογικών αυτοκινητοβιομηχανιών» δήλωσαν οι Διευθυντές της Fiat Powertrain κατά το τέλος της τελετής βράβευσης.
  Πηγή: Fiat Auto Hellas

Παρακάτω αναφέρονται επιγραμματικά οι διακριθέντες ανά κατηγορία κινητήρες.

 • ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΤΗΣΧΡΟΝΙΑΣ 2011
  Fiat TwinAir 875 cc (Fiat 500)

 • Καλύτερος νέος κινητήρας 2011
  Fiat TwinAir 875 cc (Fiat 500)

 • “Πράσινος” κινητήρας της χρονιάς
  Fiat TwinAir 875 cc (Fiat 500)
 • Καλύτερος κινητήρας επιδόσεων
  Ferrari 4.5-liter V8 (458 Italia)
 • Κάτω του 1 lt
  Fiat TwinAir 875 cc (Fiat 500)

 • Από 1 έως 1.4 lt
  Volkswagen 1.4-liter TSI Twincharger (Golf, Touran, Tiguan, Jetta, EOS, Scirocco, Seat Ibiza Cupra)
 • Από 1.4 έως 1.8 lt
  BMW-PSA 1.6-liter Turbo (MINI Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308)
 • Από 1.8 έως 2 λίτρα
  BMW Diesel TwinTurbo (123d, X1)
 • Από 2 έως 2.5 lt
  Audi 2.5-liter 5cyl turbo (TT RS, RS3)
 • Από 2.5 έως 3 lt
  BMW 3-liter TwinPowerTurbo (135, 335, X6,Z4,730)
 • Από 3 έως 4 lt
  BMW 4-liter V8 (M3)
 • Πάνω από 4 lt
  Ferrari 4.5-liter V8 (458 Italia)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button