ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Video: Στο παρασκήνιο με τον Mr. Johansson!

saab-crash-test-dummy

To να είσαι ένα ανδρείκελο σε δοκιμές πρόσκρουσης (crash test dummy) δεν είναι και η ευκολότερη δουλειά στον κόσμο. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε το γιατί…

  • Θυμάστε τον Dr. Oscar της Mercedes-Benz; Ε, λοιπόν η Saab έρχεται να παρουσιάσει τον Mr. Johansson και απ΄ ότι φαίνεται οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αρέσκονται στο να βαπτίζουν με πιασάρικα ονόματα τα dummy τους. Το βίντεο γυρίστηκε στο εργοστάσιο Trollhättan στην Σουηδία και για όσους δεν γνωρίζουν… σουηδικά ευτυχώς υπάρχουν υπότιτλοι με τα σημαντικότερα “ταλέντα” του Mr. Johansson.
  • Τα σημαντικότερα είναι πως: α) ο Mr. Johansson είναι ένα από τα 39 “μάχιμα” crash test dummies της Saab, β) το βάρος του είναι 80-82 kg και κοστίζει μια περιουσία γ) μόνο το εξάρτημα του αυχένα κοστίζει περίπου 10.880 €, δ) διαθέτει 50-60 κανάλια κε των οποίων τα 6 βρίσκονται στο κεφάλι, ε) τα χρωματιστά πολυτελή σκαρπίνια προέρχονται από τον αμερικανικό στρατό, στ) το υλικό του θώρακα είναι ίδιας σύστασης με αυτό που χρησιμοποιείται σε υποβρύχια.

Crash-test του χτες…

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο -που τραβήχτηκε στις 24 Αυγούστου 1967- πως οι ειδικοί της Saab πραγματοποιούσαν τα crash-test πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες!



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!