NEA

Ventile, ένα φανταστικό πρωτότυπο… τρι-υβρίδιο!

resize-of-ventile-concept-hybrid-study-2

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, οι διακοπές πλησιάζουν, ας κάνουμε μία μικρή ανάπαυλα με το Ventile Concept· ένα τρι-υβρίδιο που συνδυάζει μία ακόμη πηγή ενέργειας, τον άνεμο!

  • resize-of-ventile-concept-hybrid-study-5Γιατί ένα υβριδικό να συνδυάζει δύο πηγές ενέργειας -την μηχανική από τον ΜΕΚ και την ηλεκτρική από τις μπαταρίες- και όχι μια ακόμη που ούτως ή άλλως εν κινήσει πηγαίνει στράφι; Κάτι τέτοιο οραματίστηκε ο Thierry Dumaine στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού της Michelin και σχεδίασε την πρωτότυπη πλατφόρμα που βλέπετε. Βέβαια, η ιδέα του 51χρονού Γάλλου από τη Νίκαια δεν βασίζεται στην αρχή που θέλει τα υβριδικά να ανακτούν ενέργεια κατά την επιβράδυνση αλλά κατά την επιτάχυνση!
  • Στο κάτω μέρος του Ventile υπάρχει ένα μεγάλο τύμπανο με κεκλιμένα πτερύγια που λειτουργεί σαν “ανεμόμυλος” -απορία: θα μπορούσε δημιουργώντας υποπίεση να αυξήσει την αρνητική άντωση και να βελτιώσει το κράτημα του αυτοκινήτου- ενώ προσέξτε πως ακόμη και οι τροχοί έχουν παρόμοια σχεδίαση (σ.σ. προφανώς οι στεφάνες είναι σταθερές, τα τύμπανα περιστρέφονται ανεξάρτητα.
  • resize-of-ventile-concept-hybrid-study-4Κατά την κίνηση του οχήματος ο ανεμόμυλος περιστρέφεται παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια η οποία τροφοδοτεί τις μπαταρίες. Στον πίσω άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας για κάθε τροχό ενώ τους τροχούς στον εμπρός άξονα κινεί ένας βενζινοκινητήρας ο οποίος επεμβαίνει όταν η πίσω κίνηση “εξαντληθεί”.
  • Χάρη στην “διάτρητη” κατασκευή του πλαισίου, τα πανάλαφρα καθίσματα με γέμιση αέρα, τους τροχούς με ειδικό ελαστικά από ειδικό πολυμερές στις στεφάνες και διάφορες άλλες ιδέες το απόβαρο του Ventile δεν ξεπερνά τα 350 kg. Θεωρητικά το Venturi είναι ενδιαφέρον από όποια πλευρά και αν το δούμε. Πρακτικά απλά… δεν υπάρχει αφού υπάρχουν πολλές κατασκευαστικές ατέλειες, πολυπλοκότητες και το βασικότερο το όλο σύστημα μοιάζει αναποτελεσματικό, με αμφισβητούμενη απόδοση και λειτουργία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!