NEA

Παραγωγή νέου κινητήρα Alfa Romeo στην Ιταλία από τις αρχές του 2013

alfa-engine

Την έναρξη της παραγωγής ενός νέου βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού της Alfa Romeo ανακοίνωσε ο Όμιλος Fiat Chrysler, από τις αρχές του 2013, στο εργοστάσιο FMA, στην Pratola Serra.

Ιδανικά σχεδιασμένος για εγκάρσια ή για διαμήκη τοποθέτησή του ως προς τον άξονα του αυτοκινήτου, ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας θα είναι 1.8 lt, με ιπποδύναμη 300 hp, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία του. Επιπλέον θα είναι συμβατός με τα νέα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα εκπομπών ρύπων, Euro 6 και Tier 2 Bin 5 αντιστοίχως.

Κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ο κινητήρας θα ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος άμεσου ψεκασμού βενζίνης 200-bar, διπλού συστήματος μεταβλητού χρόνου και μετά υπερσυμπιεστή. Η αρχιτεκτονική αλουμινίου σε συνδυασμό με τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες θα προσφέρουν άριστη αναλογία βάρους-ισχύος, υψηλή αποδοτικότητα καυσίμου, άνεση από εξωτερικούς θορύβους και κραδασμούς καθώς και εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, χαρακτηριστικά μοναδικά στην κατηγορία της Alfa Romeo.

«Αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την AlfaRomeo, καθώς συνεχίζουμε να επανατοποθετούμε τη μάρκα μας και να την προετοιμάζουμε για παγκόσμια διανομή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ο πρωταρχικός μας στόχος καθώς προετοιμάζουμε το λανσάρισμα των μοντέλων μας εκεί το 2013» σημείωσε ο Harald J. Wester, Chief Technology Officer της Fiat και Υπεύθυνος για την Alfa Romeo και τη Maserati.

«Η αφοσίωση του Ομίλου στην ανάπτυξη κινητήρων για συγκεκριμένες ανάγκες της AlfaRomeo αντανακλούν την ανανεωμένη προσπάθεια που πραγματοποιούμε για την ανάπτυξη της μάρκας μας. Aυτό αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον και θα επανασυνδέσουν την AlfaRomeo με τις ιστορικές της καταβολές ως την πρώτη Ιταλική μάρκα σπορ αυτοκινήτων».

Πηγή: Fiat Auto Hellas

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!