ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Chevrolet, o ηλεκτροκινητήρας του Spark EV [vid]

chevy-spark-electric-motor

H αμερικανική εταιρία ξεκινά το «προμοτάρισμα» του ηλεκτροκίνητου Spark δείχνοντας μας τον ηλεκτροκινητήρα…

  • Με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη θα εξοπλίζεται το Spark EV που θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά (δεν έχει επιβεβαιωθεί για την ευρωπαϊκή), σύμφωνα με την General Motors. Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 85 kW (114 PS) και θα κατασκευάζεται στο Maryland (κοντά στην Βαλτιμόρη) εγκαινιάζοντας μία νέα γραμμή παραγωγής με εξαρτήματα για EV ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον τα πρώτα στοιχεία για τις μπαταρίες. Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο στο οποίο απεικονίζονται αρκετές χρήσιμες πληροφορίες.
  • Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ξεπερνά τις αρχικές πληροφορίες για 75 PS και η απόδοση είναι αρκετά μεγαλύτερη ακόμη και από των συμβατικών εκδόσεων (1.2 με 83 PS). Επίσης, το Spark θα είναι πολύ πιο ισχυρό ακόμη και από το Mitsubishi i-MiEV με τους 65 PS ενώ αν αναλογιστούμε την εμπειρία που έχει η GM από το «καταδικασμένο» EV1 μέχρι και το ηλεκτροκίνητο υβριδικό Volt τότε θα πρέπει να περιμένουμε ένα ηλεκτροκίνητο με αξιώσεις.

BONUS VIDEO

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!