NEA

Τα πρώτα στοιχεία για τη νέα Mercedes-Benz SL Roadster

mercedes-benz-sl-2012-tech-lights-9

Η γερμανική εταιρία κεντρίζει το ενδιαφέρον δίνοντας στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τη νέα γενιά του κορυφαίου roadster στην γκάμα της…

  • mercedes-benz-sl-2012-tech-lights-3Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους μηχανικούς ήταν η μείωση του βάρους. Από πού ξεκινά κανείς; Μα, φυσικά από το πλαίσιο και όπως είναι λογικό το υλικό που επιλέχθηκε ήταν το αλουμίνιο. Συγκεκριμένα, το 89% του πλαισίου αποτελείται από αλουμίνιο, στο σύνολο του ζυγίζει 254 kg και σε σχέση με ένα συμβατικό χαλύβδινο είναι περίπου 110 kg ελαφρύτερο.
  • Για την ακρίβεια το απόβαρο της νέας SL 500 θα είναι μειωμένο κατά 125 kg ενώ της νέας SL 350 κατά 140 kg συγκρίνοντας με τις προηγούμενες εκδόσεις. Σημειώστε πως ακόμη και τα μέρη που δεν είναι αλουμινένια στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένα από εξίσου ελαφρά υλικά (π.χ. μαγνήσιο) ενώ ο υψηλότερης αντοχής χάλυβας εξασφαλίζει νέα γεωμετρία και μικρότερο βάρος.
  • mercedes-benz-sl-2012-tech-lights-1Μία ακόμη καινοτομία είναι το σύστημα «MAGIC VISION CONTROL» το οποίο περιλαμβάνει υαλοκαθαριστήρες με ενσωματωμένα πάνω τους τις οπές ψεκασμού. Αναλυτικότερα το υγρό καθαρισμού ψεκάζεται κατευθείαν εμπρός από τον υαλοκαθαριστήρα και κατά την φορά που κινείται, την στιγμή που κινείται. Μάλιστα, το σύστημα διαθέτει τρία προγράμματα (summer, winter, cabriolet) ώστε να ρυθμίζεται ανάλογα η ένταση και η παροχή ψεκασμού. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως οι βραχίονες είναι θερμαινόμενοι (από τους -20C και κάτω σε full power, από τους -20C έως 5C σε energy-saving mode) ώστε να μην συσσωρεύεται χιόνι, κάτι χρήσιμο για τους Βορειοευρωπαϊους.
  • mercedes-benz-sl-2012-tech-lights-2Πρεμιέρα μαζί με την νέα SL θα κάνει το σύστημα «FrontBass». Πρόκειται για ένα προηγμένο ηχοσύστημα που αναπαράγει τον ήχο με την ίδια πιστότητα και ακουστική ακόμη και αν η υφασμάτινη οροφή είναι κατεβασμένη. Το τρικ του συστήματος έχει να κάνει με την θέση των ηχείων χαμηλά, στην περιοχή των ποδιών των επιβατών, αντί στην κλασική θέση που είναι στις πόρτες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τον Ιανουάριο με την επίσημη παρουσίαση της νέας SL στην έκθεση του Detroit.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Αν και πολύ μαρκετινίστικο ωραίο αυτό το τρικ με τους υαλοκαθριστήρες. Πως και δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα; Από θέμα κόστους δεν θα ειναι και φτηνό. Αν αλλάξεις λαστιχάκια αλλάζεις ολόκληρο το σετ; Το κοβω να σκας κανα κατοσταρικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!