NEA

Honda EV-STER [concept car]

honda-ev-ster-concept-car-2

Παγκόσμια πρεμιέρα της επόμενης γενιάς των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων πραγματοποίησε η Honda Motor Co, Ltd στο Tokyo Motor Show παρουσιάζοντας το πρωτότυπο EV-STER.

  • Διαθέτοντας ένα δυναμικό και καινοτόμο σχεδιαστικό στυλ σε συνδυασμό με εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις,  το EV-STER, είναι ένα ηλεκτρικό πισωκίνητο διθέσιο σπορ αυτοκίνητο, που δίνει μία πρώτη γεύση της σπορ ηλεκτροκίνησης.
  • Η χρήση ελαφρών υλικών όπως είναι τα ανθρακονήματα έχουν δώσει τη δυνατότητα  μείωσης του συνολικού του βάρους, στοιχείο που συμβάλει ουσιαστικά στις υψηλές επιδόσεις αλλά και στην αυξημένη αυτονομία, που αγγίζει τα 160 χιλιόμετρα περίπου. Το τιμόνι του EV-STER που έχει αντικατασταθεί από δύο μοχλούς συμβάλλει περαιτέρω στη χαρά της σπορ οδήγησης. Επιπλέον το EV-STER επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει την απόδοση του κινητήρα αλλά και την ανάρτηση συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην απόλυτη οδηγική απόλαυση.
  • Στο εσωτερικό του, ο πίνακας οργάνων εκτός από τις βασικές πληροφορίες δίνει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στο ηχοσύστημα, στο σύστημα πλοήγησης καθώς επίσης και εύκολη πρόσβαση στο internet. H σχεδίαση του επιτρέπει στον οδηγό να παραμένει επικεντρωμένος στην οδήγηση, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον άνετο χώρο.
  • Με την παρουσία EV-STER, η Honda αποδεικνύει έμπρακτα ότι παραμένει προσηλωμένη στη σχεδίαση σπορ μοντέλων, τα οποία ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών της.

Τεχνικά χαρακτηριστικά EV-STER

Συνολικό μήκος 3,570mm
Συνολικό πλάτος 1,500mm
Συνολικό ύψος 1,100mm
Μεταξόνιο 2,325mm
Μεγ. Ταχύτητα 160km/h
Επιτάχυνση (0-60km/h) 5.0 sec
Αυτονομία Περίπου 160km (JC08 mode)
Μπαταρία 10kWh lithium-ion battery
Maximum battery output 58kW
Χρόνος ανεφοδιασμού 200V: κάτω από 3 ώρες100V: κάτω από  6 ώρες

 

Πηγή: Γενική Αυτοκινήτων Α.Ε.Β.Ε.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!