NEA

Pininfarina Cambiano [concept]

pininfarina_cambiano_2012_geneva-13

Ένα διαφορετικό υβριδικό E-REV δεν χρησιμοποιεί ΜΕΚ αλλά ένα αεριοστρόβιλο σε ρόλο επαυξητικού κινητήρα…

  • pininfarina_cambiano_2012_geneva-23Πολλές φορές οι σχεδιαστικοί οίκοι κατασκευάζουν προχωρημένα πρωτότυπα για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον όχι μόνο του κοινού αλλά και των ίδιων των κατασκευαστών. Από την άλλη, υπάρχουν concept που προετοιμάζουν το έδαφος για μοντέλα που θα μπουν αργότερα στην παραγωγή αν και το Cambiano είναι αρκετά προχωρημένο σαν ιδέα.
  • pininfarina_cambiano_2012_geneva-26Ο οίκος Pininfarina είναι από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως και στη Γενεύη παρουσιάζει ένα coupe με sedan στιλ -αλλά με 3 πόρτες- εμπνευσμένο από την Lancia Florida II του 1957. Το μήκος κυμαίνεται περίπου στα 5 m, το βάρος τα 1.695 kg ενώ στο εσωτερικό υπάρχει επένδυση από ξύλο στο μεγαλύτερο μέρος της καμπίνας προς τιμή της Riva 1920 (διάσημη ιταλική επιπλοποιία).
  • pininfarina_cambiano_2012_geneva-8Το Cambiano είναι τόσο βαρύ λόγω της E-REV τεχνολογίας του. Ωστόσο, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά καθώς δεν χρησιμοποιεί κάποιο ΜΕΚ για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες αλλά ένα αεριοστρόβιλο (microturbine) ισχύος 50 kW που βρίσκεται στον εμπρός άξονα και λειτουργεί με πετρέλαιο (στον πίσω υπάρχει ρεζερβουάρ 50 lt).

SMS===> Jaguar C-X75, ένα ηλεκτροκίνητο… στροβιλοκίνητο!

  • pininfarina_cambiano_2012_geneva-4Οι μπαταρίες ισχύος 500 kW είναι υγρόψυκτες λιθίου-ιόντων, έχουν ενεργειακό φορτίο 50 kW/h, προσφέρουν «καθαρή» ηλεκτροκίνητη για 200 km, είναι της FAAM η οποία κάνει λόγο για νέου τύπου με καινοτόμους ηλεκτρολύτες. Πίσω από κάθε τροχό υπάρχει ηλεκτροκινητήρας ισχύος 60 kW (μέγιστη ισχύς 150 kW ο καθένας, είναι συνολικά τέσσερις με συνδυασμένη ισχύ 600 kW και ροπή 640 Nm) που επιταχύνουν το Cambiano σε 4,2 sec για τα 0-100 km/h με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 275 km/h!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!