NEA

Ηλεκτροσόκ… για την Rana!

frog-design-rana2

Με αφορμή την σχεδιαστική αναγέννηση της Rana η FZ750 αναδύεται από το παρελθόν…

  • Η Rana αναβιώνει για δεύτερη φορά χάρη στην εταιρία Brammo, μία αμερικανική εταιρία γνωστή για την ηλεκτροκίνητη  Enertia (και την παραγωγή του Ariel Atom)  που κατασκευάζεται στην Ουγγαρία. Παρατηρείστε πόσο ευφάνταστη είναι η σχεδίαση όπου στο κορμό υπάρχει μια τριπλέτα από μπαταρίες ενώ στον πίσω άξονα ενσωματώνεται ο ηλεκτροκινητήρας στο τροχό (hub wheel).

SMS===> BMW Motorrad, σύστημα DDC & E-Scooter!

  • Πίσω στο 1985, o Hartmut Esslinger, ο επικεφαλής της Frog Design αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλλειμα από το να σχεδιάζει «κουτιά» για την Apple Computer και δημιούργησε το concept της FZ750 (Yamaha). Ήταν μία πολύ προχωρημένη για την εποχή της μοτοσικλέτα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και καθιερώθηκε με το προσωνύμιο Rana.
  • Το στιλ της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αρκετούς κατασκευαστές όπως για την Honda με το Hurricane και πλέον η πρωτότυπη FZ750 βρίσκεται στο μουσείο του San Francisco. Μάλιστα οι Ιάπωνες έκαναν δώρο μία μοτοσικλέτα στον Esslinger ο οποίος δεν σας θυμίζει κάτι από David Hasselhoff;

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!