NEA

Toyota MultiFuel Drive

toyota-auris_2010_

Η πρώτη σε πωλήσεις εταιρία στην ελληνική αγορά εισάγει ένα ακόμη τρόπο μετακίνησης προσφέροντας ετοιμοπαράδοτα ή τη δυνατότητα αναβάθμισης ενός Toyota σε υγραεριοκίνητο…

Με την είσοδό της στην υγραεριοκίνηση η Toyota πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά αφού είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει και με τη βούλα τέσσερις εναλλακτικούς τρόπους κίνησης (βενζινοκίνηση, πετρελαιοκίνηση, υβριδική κίνηση, υγραεριοκίνηση). Τα πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης (LPG) είναι λίγο πολύ γνωστά και αφορούν στο σημαντικά μικρότερο κόστος χρήσης σε σχέση με την βενζινοκίνηση και στην φιλικότητα του υγραερίου ως καύσιμο προς το περιβάλλον.

Ανάλυσέ το

Η Toyota χρησιμοποιεί συστήματα LPG υγρής έγχυσης που εξασφαλίζουν υψηλότερη απόδοση ενέργειας καθώς το υγραέριο ψεκάζεται σε υγρή κατάσταση. Ο ακριβέστερος έλεγχος της ροής καυσίμου (αναλογία αέρα / καυσίμου) συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα καύσης και έλεγχο της εκπομπής CO2 ενώ η καλύτερη απαγωγή θερμότητας στην εισαγωγή λόγω χαμηλής θερμοκρασίας υγρής φάσης (-42 C) έχει ως αποτέλεσμα μειωμένες φθορές. Επίσης τα συστήματα υγρής έγχυσης έχουν λιγότερα εξαρτήματα σε σχέση με τα αέριας φάσης.

system_pts-48_grΤο σύστημα LPG της Toyota έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για μοντέλα της εταιρίας, δεν απαιτεί καμία επιπλέον συντήρηση πέρα από τα προβλεπόμενα σέρβις ενώ η ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης (ECU) καλύπτει ποικίλους περιβαλλοντικούς παράγοντες (ζέστη, κρύο, ξηρότητα, υγρασία ή υψομετρική πίεση). Έτσι, επιτυγχάνεται προστασία των βαλβίδων και των εδρών τους από υπερβολική φθορά μέσω της στρατηγικής «διπλού καυσίμου» όπου το σύστημα, υπό συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, εγχύει μικρές ποσότητες βενζίνης δημιουργώντας έτσι το απαιτούμενο προστατευτικό «φιλμ» στη διεπιφάνεια βαλβίδας/έδρας. Παράλληλα η κατανάλωση βενζίνης είναι ανεπαίσθητη (περί τα 1,5€ βενζίνης/δεξαμενή υγραερίου) ενώ υπάρχει ανεπαίσθητη απώλεια ισχύος ή ροπής κατά τη λειτουργία LPG. Αξίζει να σημειωθεί πως η οδηγική εμπειρία είναι ταυτόσημη με αυτή της χρήσης βενζίνης ενώ κατά τη λειτουργία LPG, όλα τα συστήματα ασφαλείας του κινητήρα που έχει θέσει ο κατασκευαστής λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.

  • Το σύστημα MutliFuel προσφέρεται με την σφραγίδα ποιότητας & αξιοπιστίας της Toyota Ελλάς με την πλέον ολοκληρωμένη εγγύηση 6 ετών /180.000 χλμ.

Εύκολο στη χρήση

toyota-mutlifuel-1Το υγραέριο δεν επηρεάζει στο παραμικρό τις λειτουργίες της βενζίνης και προσφέρει έως και 70% μεγαλύτερη αυτονομία καθώς η δεξαμενή υγραερίου γεμίζει έως το 80% της χωρητικότητάς της, διατηρώντας την απαραίτητη ελαστικότητα και ανθεκτικότητα. Ο οδηγός μπορεί εύκολα και γρήγορα μέσω ενός διακόπτη να επιλέγει τον τρόπο κίνησης μεταξύ υγραερίου ή βενζίνης ακόμα και εν κινήσει. Το κιτ διαθέτει ένδειξη στάθμης πληρότητας της δεξαμενής υγραερίου ενώ όταν τα αποθέματα εξαντληθούν τότε πραγματοποιείται αυτόματη εναλλαγή σε βενζίνη.

Η ελληνική πολιτεία δεν πραγματοποιεί εκ των υστέρων μετρήσεις και δεν εκδίδει πιστοποιητικό καυσαερίων που να επιτρέπει χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας λόγω LPG. Συγκεκριμένα, τα συστήματα υγραεριοκίνησης της Toyota συμμορφώνονται με την αυστηρή νομοθεσία, ελέγχονται και πιστοποιούνται από το Υπουργείο Μεταφορών ενώ η υγραεριοκίνηση δεν διατρέχει κίνδυνο έκθεσης σε νοθευμένο καύσιμο.

Η μοναδική διαφορά των «εργοστασιακών» συστημάτων είναι τα ελάχιστα χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.toyota.gr.

Με μια ματιά

Κύρια πλεονεκτήματα σε σχέση με συστήματα αέριου ψεκασμού:

  • PetrolDieselHybridLpg_logoΜεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση του υγραερίου
  • Πιο ακριβής έλεγχος ροής και παροχής του καυσίμου
  • Αύξηση απόδοσης κινητήρα
  • Μείωση της τελικής θερμοκρασίας καύσης – μείωση καταπόνησης κινητήρα
  • Ανεπηρέαστη λειτουργία του κινητήρα από την ποιότητα του υγραερίου & εξωγενείς παράγοντες
  • Όλες οι εργοστασιακές παράμετροι ασφαλείας του κινητήρα είναι συμβατές με το σύστημα και παραμένουν πάντα ενεργοποιημένες
  • Προστασία του κινητήρα με την τεχνολογία «Two Fuel Strategy» όπου το ειδικά εξελιγμένο λογισμικό επεμβαίνει με μικρούς σε διάρκεια ψεκασμούς βενζίνης συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των εδρών των βαλβίδων
  • Η ηλεκτροβαλβίδα ασφαλείας για αυτόματη μείωση πίεσης στο ρεζερβουάρ σε περίπτωση ατυχήματος.
  • Δεν χρειάζεται καμία επέμβαση στο σύστημα ψύξης του κινητήρα.
  • Το κάθε κιτ περιέχει όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα εξαρτήματα που χρειάζονται για κάθε μοντέλο, ώστε να εξασφαλίζουν τόσο την μικρότερη δυνατή επέμβαση στα εργοστασιακά χαρακτηριστικά του οχήματος όσο και την αρτιότερη, γρηγορότερη και ασφαλέστερη τοποθέτηση του.

Για να διασφαλίσει την απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη, Η Toyota Ελλάς πληροί τις παρακάτω αυστηρές προϋποθέσεις:

  • Ενιαίο σύστημα και διαχείριση σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Toyota
  • Ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική
  • Πλήρης αποκλειστικότητα για το δίκτυο της Toyota Ελλάς
  • Πιστοποιημένη τεχνογνωσία με εγκρίσεις τύπου
  • Υπηρεσίες διαπίστευσης & εκπαίδευσης συνεργείων και τεχνικών
  • Πλήρης υποστήριξη & διαθεσιμότητα ανταλλακτικών
  • Εγγύηση καλής λειτουργίας του συστήματος έως και 3 χρόνια ή 100.000 χλμ.
  • Εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα έως και 6 χρόνια ή 180.000 χλμ.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!