ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Honda, σύστημα… αντιμποτιλιαρίσματος!

honda-congestion

Η ιαπωνική εταιρία εξελίσσει το πρώτο σύστημα στον κόσμο που υποδεικνύει στον οδηγό τον βέλτιστο τρόπο οδήγησης ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στα μεγάλα αστικά κέντρα…

  • Τι είναι αυτό που δημιουργεί τα μποτιλιαρίσματα; Κυρίως οι βίαιες επιβραδύνσεις και στη συνέχεια οι αργές επιταχύνσεις, σύμφωνα με την Honda και άλλα ερευνητικά κέντρα. Και όσο ο αριθμός των αυτοκινήτων που κινούνται στην πόλη αυξάνεται τόσο οι εταιρίες και οι ειδικοί θα αναζητούν τρόπους για να κάνουν ομαλότερη, ελεγχόμενη και ασφαλέστερη την κυκλοφορία των οχημάτων. Ήδη τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης (navi) ενημερώνουν τους οδηγούς για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο (φυσικά, σε χώρες με ανάλογη υποδομή). Αρκεί όμως αυτό;

SMS===> SARTRE: Αυτοκινούμενα αυτοκίνητα…

  • Το νέο σύστημα της Honda (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο) βασίζεται σε μία απλή ιδέα. Στόχος του συστήματος είναι η ανίχνευση πιθανότητας ο ίδιος ο οδηγός να δημιουργήσει μποτιλιάρισμα με τον τρόπο που κινείται.  Έτσι, το σύστημα καταγράφει το στιλ οδήγησης και παροτρύνει τον οδηγό να κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία.
  • Με άλλα λόγια το σύστημα λειτουργεί με σκοπό την πρόληψη δημιουργίας μποτιλιαρίσματος και όχι π.χ. την προειδοποίηση μέσω του navi για αλλαγή πορείας και αποφυγή της συμφόρησης. Μάλιστα, για μεγαλύτερη απόδοση το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί με σύστημα ACC διατηρώντας σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ενώ τα δεδομένα μπορούν να συλλέγονται σε ένα cloud server.

SMS===> Opel, δοκιμή του συστήματος “car-to-x” σε πραγματικές συνθήκες

  • Σύμφωνα με πορίσματα της Honda το νέο σύστημα εξασφαλίζει 23% μεγαλύτερη μέση ταχύτητα και 8% μειωμένη κατανάλωση. Οι πρώτες δοκιμές σε δημόσιους δρόμος θα ξεκινούν τον Μάιο στην Ιταλία και την Ινδονησία και το on board σύστημα θα καταγράφει τον τρόπο κίνησης όπου θα πληροφορεί τον οδηγό με έγχρωμες ενδείξεις σε μία οθόνη (στην Ιαπωνία ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι αρμόζει, στην χώρα μας όμως…).

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!