ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ράλι Ακρόπολις, με τα όλα του!

acropolis_2012-2

Για ακόμα μία χρονιά το Ράλλυ Ακρόπολις επιβεβαίωσε τη φήμη του σε κάθε επίπεδο, με το σκληρό του πρόσωπο να διαμορφώνει ένα σκηνικό γεμάτο ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή!

  • Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όσοι έχουν λάβει μέρος στο Ράλλυ Ακρόπολις δηλώνουν πως ο πιο σκληρός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ τελειώνει μόνο στη ράμπα του τερματισμού.Του λόγου το αληθές επιβεβαιώθηκε και φέτος, αφού η τελευταία ημέρα του αγώνα είχε δραματική εξέλιξη. Πρώτος γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του Ακρόπολις ο Petter Solberg με το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC. Ο Νορβηγός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 ξεκίνησε το σκέλος μόλις 10 δλ. πίσω από τον Sebastien Loeb, αποφασισμένος να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να πιέσει, πραγματοποίησε ένα λάθος που είχε ως αποτέλεσμα το Fiesta να τραυματιστεί ανεπανόρθωτα και εκείνος να τεθεί εκτός αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, ο Sebastien Loeb έμεινε μόνος του στην κορυφή, με διαφορά μεγαλύτερη από 1 λεπτό από τον 2ο -πλέον- Mikko Hirvonen.
  • acropolis_2012-1-2Παρ’ όλα αυτά, ο «Έλληνας θεός των αγώνων» έκρυβε κι άλλες εκπλήξεις, από τη στιγμή που στην τρίτη ειδική διαδρομή της ημέρας ο Γάλλος οκτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό, το οποίο του στοίχισε σχεδόν 1,5 λεπτό, αφού επέλεξε να το αλλάξει μέσα στην ειδική διαδρομή! Από εκεί και έπειτα, διατηρώντας ένα σταθερό ρυθμό, κατάφερε να σημειώσει την 71η νίκη της καριέρας του, την τέταρτη φετινή σε έξι αγώνες και τη δεύτερη συνεχόμενη ύστερα από εκείνη στην Αργεντινή. Η έξοδος του Petter Solberg χάρισε στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen το δεύτερο συνεχόμενο «1-2» και μια σημαντική συγκομιδή βαθμών για το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, όταν για λογαριασμό της Ford o Jari-Matti Latvala, έχοντας χάσει από χθες πολύτιμο χρόνο, δεν ρίσκαρε σε κανένα σημείο, κινήθηκε σε ένα ρυθμό ασφαλείας και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του ελληνικού βάθρου.
  • acropolis_2012-1-1Πιο πίσω, όλοι οι οδηγοί που τερμάτισαν τον αγώνα προτίμησαν να ακολουθήσουν έναν πιο ασφαλή ρυθμό, ο οποίος και θα τους επέτρεπε να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού στο Hotel Casino Club Loutraki. Άλλωστε, μόνο λίγοι δεν ήταν εκείνοι που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του εθνικού μας αγώνα, έστω και λίγο πριν από το τέλος. Ανάμεσά τους ο Evgeny Novikov, ο οποίος ξεκίνησε το σκέλος, αλλά εγκατέλειψε στην πρώτη ε.δ. από πρόβλημα στο σύστημα ψύξης του Fiesta, ο Nasser Al Attiyah, που στην ίδια ειδική τέθηκε εκτός μάχης ύστερα από έξοδο που είχε προκαλέσει ζημιά στο ψυγείο του DS3 WRC, αλλά και ο Daniel Oliveira, με τον κινητήρα του Ford Fiesta WRC να σβήνει και να μην παίρνει ποτέ ξανά μπροστά. Σε όλους τους παραπάνω προσθέστε τον οδηγό της VW Motorsport, Andreas Mikkelsen, ο οποίος και εγκατέλειψε από σπασμένη ανάρτηση.
  • acropolis_2012-3Αναμενόμενα, λοιπόν, όσοι κατάφεραν να τερματίσουν ήταν σαφώς ικανοποιημένοι, όπως ο Mads Ostberg, που ολοκλήρωσε στην 4η θέση της Γενικής. Ο Νορβηγός, αφού ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε την πρώτη ημέρα, ακολούθησε ένα σταθερό ρυθμό, που τον έφερε στον τερματισμό. 5ος ήρθε ο Martin Prokop, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην επίθεση του Ostberg, ενώ πιο πίσω βρέθηκαν οι Thierry Neuville, Sebastien Ogier και Yazzed Al Rajhi, που συμπλήρωσαν την πρώτη 8άδα. Τα απρόοπτα, όμως, δεν έλειψαν και στην κατηγορία των PWRC, καθώς στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή «Αγ. Θεόδωροι» ο Nicolas Fuchs, που μέχρι εκείνη τη στιγμή απολάμβανε μια άνετη πρωτοπορία, είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό.
  • Ο Περουβιανός οδηγός συνέχισε την ειδική χωρίς να το αντικαταστήσει και κατά συνέπεια προκλήθηκε μεγάλη ζημιά στην πίσω ανάρτηση του Subaru Impreza WRX STi, η οποία τον οδήγησε σε εγκατάλειψη μετά το τέλος της ειδικής διαδρομής. Έτσι, η 1η θέση της κατηγορίας πέρασε στα χέρια του Valeriy Gorban (Mitsubishi Lancer EVO X), που σημείωσε την πρώτη του φετινή νίκη. Από εκεί και πέρα, ο πιο προσεκτικός ρυθμός που ακολούθησαν στην πλειονότητά τους τα πληρώματα κράτησε μακριά τα προβλήματα και ενδεχόμενες ανακατατάξεις, οπότε, διατηρώντας τις χθεσινές ισορροπίες, πίσω από τον νικητή βρέθηκαν οι Aksa (Mitsubishi Lancer EVO X) και Ricardo Trivino (Subaru Impreza WRX STi).
  • acropolis_2012-1Δραματική ήταν η εξέλιξη και του αγώνα των ελληνικών πληρωμάτων, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Η μάχη για την κορυφή κράτησε μέχρι την προτελευταία ειδική διαδρομή (Άγ. Θεόδωροι 2), στην οποία οι μέχρι τότε 1οι Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO IX) είχαν ένα κλαταρισμένο ελαστικό. Ο χαμένος χρόνος μηδένισε το πλεονέκτημα που είχαν δημιουργήσει μέχρι τότε, ρίχνοντάς τους μάλιστα πίσω από τους έτερους διεκδικητές της νίκης, Γρηγόρη Νιώρα-Κώστα Κακαλή (Subaru Impreza N12). Τα δύο πληρώματα μπήκαν στην τελευταία ειδική διαδρομή με μόλις 1,8 δλ. διαφορά, και εκεί οι Νιώρας-Κακαλής, επιτυγχάνοντας τον ταχύτερο χρόνο, σφράγισαν τη νίκη στον πιο απαιτητικό -διήμερο- αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος.
  • Την πρώτη 3άδα συμπλήρωσαν οι Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκοτοβός (Subaru Impreza WRC STi), ακολουθώντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ένα σταθερό ρυθμό, που τους κράτησε μακριά από προβλήματα. Τα πληρώματα που βρέθηκαν στην κορυφή του διήμερου αγώνα διαμορφώνουν με την ίδια σειρά και την πρώτη 3άδα της άτυπης κατάταξης του σημερινού δεύτερου σκέλους, που βαθμολογικά θεωρείται ανεξάρτητος αγώνας.
Πηγή: acropolisrally.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!