ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H Honda στο EBACE!

hondajet_f3_aerial_closeup

Δυναμική η παρουσία της Honda Aircraft Company στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο & Έκθεση Επιχειρηματικής Αεροπλοΐας (EBACE)…

Η Honda Aircraft Company έδωσε το παρών της στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο & Έκθεση Επιχειρηματικής Αεροπλοΐας (EBACE), που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη  και ανακοίνωσε την πρώτη πτήση του τέταρτου αεροσκάφους της πτητικών δοκιμών – ‘F3’ – ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τις κυριότερες προϊοντικές βελτιώσεις στα συστήματα ελέγχου πτήσης και διαχείρισης καμπίνας του HondaJet.

hondajet_cockpit«Η Honda Aircraft προχωρά δυναμικά με στόχο την πιστοποίηση του HondaJet και την παράδοση του αεροσκάφους στους πελάτες» δήλωσε ο Michimasa Fujino, Πρόεδρος & CEO της Honda Aircraft Company.  «Έχουμε υποσχεθεί να προσφέρουμε το πιο προηγμένο ελαφρύ τζετ στους πελάτες μας. Βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊοντικά χαρακτηριστικά ώστε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες τους, κάτι που αποδεικνύεται και από τις σημερινές βελτιώσεις του προϊόντος. Επιπλέον τα επιτεύγματά μας στις δοκιμές και την παραγωγή και η πρόοδος στην προετοιμασία για τη λειτουργική ένταξη επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Honda να προσφέρει μία απαράμιλλη εμπειρία ιδιοκτησίας στους πελάτες».

Πρόσφατα επιτεύγματα στο πρόγραμμα πιστοποίησης
Η Honda Aircraft Company ανακοίνωσε ότι το τέταρτο αεροσκάφος της HondaJet, με την ονομασία ‘F3’, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη του πτήση στις 4 Μαΐου,  2012.   Το F3, βαμμένο σε έντονο κίτρινο και λευκό – μοναδικά χρώματα ταυτότητας του HondaJet – ξεκίνησε την πρώτη του πτήση στις 4 Μαΐου, 2012, από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Honda Aircraft Company στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Piedmont Triad του Greensboro, Β. Καρολίνα. «Η πρώτη πτήση του F3 δείχνει μία σταθερή εξελικτική πορεία καθώς φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα αεροσκάφος το οποίο προσφέρει όχι μόνον ανώτερες επιδόσεις, απόδοση και άνεση αλλά και κορυφαία ποιότητα» δήλωσε ο Michimasa Fujino, Πρόεδρος & CEO της Honda Aircraft Company.

Νέες Προϊοντικές Βελτιώσεις
hondajet_cabin_with_cmsΗ Honda Aircraft είναι ο πρώτος κατασκευαστής που ανακοίνωσε και παρουσίασε σχέδια για μία νέα διάταξη οθόνης 60/40 βασισμένης στο σύστημα Οθονών Πληροφοριών Πτήσεων Garmin® G3000 για το HondaJet.  Αυτή η αναβάθμιση προσφέρει στους χειριστές ευκολότερη πρόσβαση και ορατότητα σε πρόσθετες πληροφορίες πτήσεων σε συνοπτική μορφή, κάτι που συμβάλλει στη βελτιωμένη αναγνώριση πτητικών καταστάσεων και την ασφάλεια.  Ο χειριστής και ο βοηθός του μπορούν να επιλέγουν και να βλέπουν περισσότερες πληροφορίες σε συγκεντρωτική μορφή που χρησιμοποιεί το 40% του πλάτους μιας μεγάλης οθόνης υψηλής ανάλυσης 14 ιντσών του G3000.

Η Honda Aircraft παρουσίασε ένα νέο Σύστημα Διαχείρισης Καμπίνας – Cabin Management System (CMS) και αναβάθμισε το εσωτερικό του αεροσκάφους παραγωγής.  Το νέο CMS επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν κάποια ασύρματη κινητή συσκευή, όπως μία ταμπλέτα ή ένα smartphone, για να βλέπουν πληροφορίες πτήσεων σε πραγματικό χρόνο και να ελέγχουν το φωτισμό, τη θερμοκρασία, τη μουσική και τις σκιάδια των παραθύρων στην καμπίνα του HondaJet, κάτι που αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης και παραγωγικότητας.

Πρόοδος στην προετοιμασία για λειτουργική ένταξη
Η Honda Aircraft ανακοίνωσε ότι στις 7 Μαΐου, 2012ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτος εξομοιωτή πτήσης πλήρους κίνησης Επιπέδου D του HondaJet  στην παραγωγική μονάδα της FlightSafety® International κοντά στην Tulsa, Oklahoma.  Αυτός ο πρώτος εξομοιωτής θα τοποθετηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης HondaJet στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Honda Aircraft στο Greensboro, Β. Καρολίνα, το πρώτο εξάμηνο του 2013, και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση χειριστών του HondaJet.  Η FlightSafety International είναι επίσημος πάροχος εκπαίδευσης χειριστών και προσωπικού συντήρησης του HondaJet.

Η Honda Aircraft ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκίνησε τη διαδικασία κατασκευής της νέας, προηγμένης μονάδας MRO αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Greensboro, Β. Καρολίνα.

Πηγή: Honda – Σαρακάκης

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!